Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ занепокоєна єднанням бізнесових та політичних інтересів в Україні


Віктор Міняйло Київ, 6 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кілька днів в Україні перебувала делегація співдоповідачів ПАРЄ, які спостерігали за підготовкою до виборів. Делегація загалом вітає перебіг виборчої кампанії в Україні, але має й деякі застереження, - повідомдяє співдоповідач ПАРЄ Ганне Северінсен.

Ганне Северінсен
Серед застережень Северінсен назвала зміни до законодавства, яке дозволяє голосувати вдома, певну політизацію Центральної виборчої комісії, і так звану «чорну рекламу». Делегація ПАРЄ також занепокоєна тим, що багато посадовців займаються агітацією за свою політичну силу, що може бути розцінено, як зловживання адміністративним ресурсом. Занепокоєні європарламентарі, за словами Ганне Северінсен, і єднанням бізнесових та політичних інтересів в Україні.

Дискримінація проти заробітчан

А ще не подобаються членам делегації зміни до закону про вибори, де вилучають зі списків виборців тих, хто виїздить за кордон. Співдоповідч ПАРЄ Реннате Вольвенд: «Як я розумію, не так важливо: людина залишилася дома, чи виїхала за кордон. Вона повинна мати шанс проголосувати».

Щодо скасування пільг, за які нещодавно проголосувала коаліція і взагалі, завважила, що в демократичних країнах парламенти не ухвалюють рішення на час виборчої кампанії: «Я думаю, принаймні парламент має утримуватися від ухвалення рішень, оскільки працює лише 226 депутатів».

Члени делегації ПАРЄ підготують звіт за підсумками перебування в Україні т представлять його на черговій сесії ПАРЄ 1 жовтня, вже після виборів в Україні.
XS
SM
MD
LG