Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар із питань зовнішньої політики і європейської політики сусідства відзначає важливість проведення в Україні вільних виборів і продовження реформ після них


У зв’язку з цим питання стабілізації політичної й економічної ситуації в Україні буде одним із питань порядку денного майбутнього саміту Україна – ЄС, що відбудеться 14 вересня в Києві, повідомила Беніта Ферреро-Вальднер.

У зв’язку з цим питання стабілізації політичної й економічної ситуації в Україні буде одним із питань порядку денного майбутнього саміту Україна – ЄС, що відбудеться 14 вересня в Києві, повідомила Беніта Ферреро-Вальднер в інтерв’ю українським журналістам у Брюсселі.

Крім того, за її словами, під час саміту Єврокомісія планує обговорити План дій Україна – ЄС, а також нову поглиблену рамкову угоду, над якою сторони «працюють дуже добре».

«Ми щиро підтримуємо членство України у СОТ, тому що це потім надасть шанс просунутися до створення зони вільної торгівлі», – додала вона.

Коментуючи майбутні парламентські вибори, єврокомісар наголосила на важливості того, щоб вибори були «повністю незалежні і справедливі». «Це те, про що Україна завжди говорить, і це дуже важливо», – сказала вона.

Водночас Ферреро-Вальднер вважає, що після виборів необхідна «конституційна реформа, яка принесе стабільність у країну». «Це те, що ми хочемо бачити», – пояснила вона.

Єврокомісар висловила сподівання, що до кінця цього року набудуть чинності угоди про спрощення візового режиму і реадмісію.

За її словами, ці угоди дадуть дешевшу і легшу дорогу для широкого доступу українців у ЄС – бізнесменів, учених, студентів тощо, а для частини населення, зокрема, для молоді віком до 21 року, візи будуть безкоштовні.
XS
SM
MD
LG