Доступність посилання

ТОП новини

У Конгресі США почалося слухання про війну в Іраку


У його перебігу командувач американських військ в Іраку генерал Дейвид Петреус і посол США в Багдаді Раян Крокер мають доповісти про поступ у цій війні.

У його перебігу командувач американських військ в Іраку генерал Дейвид Петреус і посол США в Багдаді Раян Крокер мають доповісти про поступ у цій війні.

Головна тема – як змінилося становище в Іраку після того, як до країни ввели додатково 30 тисяч американських військовослужбовців, щоб зупинити громадянську війну.

На початку слухання двох комітетів Палати Представників антивоєнні активісти влаштували протест, але їх швидко вивели з зали.

Очікують, що Петреус підтримає стратегію Президента Джорджа Буша про зміцнення військової присутності США в Іраку.

Цей курс критикують конгресмени від Демократичної партії.

За якомога швидше виведення американських військ з Іраку виступає і сенатор-демократ Гілларі Клінтон. Про це вона заявила учора під час дебатів між претендентами від Демократичної партії на посаду Президента США.

За словами Гілларі Клінтон, розв’язання іракських проблем воєнними методами безперспективне.

Напередодні слухання Прем’єр-міністр Іраку заявив, що сили безпеки країни потребують більше часу для перебрання на себе відповідальності за безпеку в державі.

Водночас Нурі аль-Малікі під час виступу в парламенті Іраку наголосив, що його уряд запобіг громадянській війні в країні, а кількість злочинів у Багдаді знизилась на 75 відсотків, відколи у січні США збільшили свій контингент у його державі.
XS
SM
MD
LG