Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у США і загалом у світі згадують жертв терористичних нападів 11 вересня 2001 року


Того дня терористи, котрі, як вважають, були представниками організації «Аль-Каїда», захопили кілька пасажирських літаків. Два авіалайнери, якими керували смертники, врізалися у вежі-близнюки Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку, третій літак упав на будівлю Пентагону. А четвертий авіалайнер, який летів у напрямку Білого дому, упав у полі на території Пенсільванії. В результаті цих терористичних атак загинули 2 тисячі 973 особи.


Того дня терористи, котрі, як вважають, були представниками організації «Аль-Каїда», захопили кілька пасажирських літаків.

Два авіалайнери, якими керували смертники, врізалися у вежі-близнюки Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку, третій літак упав на будівлю Пентагону. А четвертий авіалайнер, який летів у напрямку Білого дому, упав у полі на території Пенсільванії.

В результаті цих терористичних атак загинули 2 тисячі 973 особи.

Сьогодні у Нью-Йорку поблизу місця, де стояли хмарочоси Всесвітнього торговельного центру, зберуться родичі загиблих того дня. На церемонії зачитають імена усіх загиблих. Читання будуть призупиняти хвилинами мовчання.

Міністр внутрішньої безпеки США Майкл Чертофф, виступаючи в Комітеті з внутрішньої безпеки та урядових справ Сенату США, заявив: «Мені абсолютно зрозуміло, що зараз ми більше захищені, ніж це було до 11 вересня 2001 року. Зрозуміло також, що необхідно зробити ще досить багато, оскільки ворог не спить. Він постійно змінює тактику та стратегію – залежно від ситуації. І якщо ми стоятимемо на місці, чи – а це ще гірше – відступимо, ворог відразу ж отримає перевагу. А цього ми в жодному разі не повинні допустити».

Матеріали до теми:

• Минає шоста річниця терактів у США
XS
SM
MD
LG