Доступність посилання

ТОП новини

Європа розвиватиме технології для захисту громадян від тероризму


Про це йшлося на першому засіданні Європейського форуму з досліджень і нововведень у галузі безпеки, яке відбулось сьогодні у Брюсселі.

Європа має розвинути технології, кращі, ніж ті, якими користуються терористи, заявив Комісар ЄС із юстиції Франко Фраттіні.

Комісар ЄС із політики підприємництва і промисловості Ґюнтер Фергойґен зі свого боку сказав: «Сьогоднішній день, 11 вересня, нагадує нам про напади в Нью-Йорку 6 років тому, нагадує про те, що нам загрожує небезпека міжнародного тероризму і злочинності. І факти дедалі більше говорять про те, що Європа не є винятком».

Єврокомісія пропонує об’єднати зусилля приватного і публічного сектору, а також дослідницьких інститутів, щоб розробляти технології захисту від терактів. Європейський форум із досліджень і нововведень у галузі безпеки цьому сприятиме.

На дослідження з технологій захисту безпеки Єврокомісія має надати 156 мільйонів євро – це в 10 разів більше, ніж торік, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Серед майбутніх проектів, наприклад, розроблення технічних засобів, щоб виявляти домашнє виробництво вибухівки, підвищити захист постачання води, краще захищати відвідувачів великих публічних заходів.
XS
SM
MD
LG