Доступність посилання

ТОП новини

Запровадження оплати за польські візи відклали на місяць – до 1 грудня


Такого компромісу Україна і Польща досягли на переговорах у Києві. Обидві країни продовжать консультації щодо режиму перетину кордону і після вступу Польщі до «шенгену».

Такого компромісу Україна і Польща досягли на переговорах у Києві, повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Борис Базилевський.

Українська сторона хотіла, щоб нині чинний режим отримання польських віз для громадян України зберігся до початку наступного року, коли Польща мала б вступити до «шенгенської зони». Польща ж збиралася запровадити двомісячний перехідний період із 1 листопада.

Відтак за компромісною польською пропозицією Польща почне видавати свої візи за «шенгенською» процедурою з 1 грудня, повідомив керівник консульського департаменту МЗС Польщі Яцек Юнош-Кісєлевскі.

При цьому він наголосив, що такі візи, видані аж до самого вступу Польщі до «шенгену», залишатимуться польськими національними візами.

Наступне коло переговорів із українсько-польських візових питань заплановане на кінець вересня.

Обидві країни продовжать консультації щодо режиму перетину кордону і після вступу Польщі до «шенгену», заявив Борис Базилевський.

Водночас у Секретаріаті Президента України заступник його голови Олександр Чалий висловив у середу впевненість, що всі труднощі з отриманням українцями віз до Польщі, які виникли через майбутнє приєднання цієї країни до «шенгенської зони», вдасться вирішити вже на саміті Україна – ЄС, який відбудеться в Києві в п’ятницю.

Попередньо планують, що Польща і ще 8 із нових членів Європейського Союзу ввійдуть до розширеної «шенгенської зони» опівночі з 30 на 31 грудня 2007 року. Євросоюз іще має остаточно узгодити цей термін – або знову перенести його на пізніше – в листопаді.
XS
SM
MD
LG