Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина залишається з Віктором Бондарем


Юлія Рацибарська Дніпропетровщина, 12 вересня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - Новий керівник Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар залишається працювати. Сьогодні депутати місцевої обласної ради планували оголосити йому недовіру й відправити у відставку. Однак вирішили обмежитись заявою та зверненням до Президента. «Синьо-біла» більшість обласної ради вважає, що Віктора Бондаря прислали до регіону спеціально для фальсифікації результатів виборів. Натомість сам керівник області впевнений — за цими звинуваченнями стоять побоювання певних сил за свої бізнес-інтереси.

Голоси Президента і Прем’єра:

«Віктор Бондар має досвід роботи на найвищих щаблях української влади. Надзвичайно досвідчена людина».

«Бондар не працював у відриві від регіону, він , звичайно, інформацією достатньо насичений»


Віктор Бондар: «Я зупиню цю хвилю роздачі земель»
Перебуваючи у Дніпропетровську, і Президет, і Прем’єр засипають Віктора Бондаря компліментами. Обласна рада при цьому мовчить. Одразу після від’їзду високопосадовців стає відомо — Віктор Бондар місцевим «синьо-білим» не до вподоби. Як до керівника до нього претензій ніхто не має, він-бо працює 9-ий день, не подобається 32-річний Бондар тільки тому, що призначений Президентом, та ще й без узгодження з урядом та регіоном. Говорить голова облорганізації Партії Регіонів Олег Царьов:

«Дніпропетровська область це не дослідний полігон, тому депутати звертаються до Президента, щоб він привів у відповідність призначення губернатора».

І все ж про недовіру Бондареві сьогодні ніхто вже не згадує. Однодумець пана Царьова, керівник фракції комуністів в облраді Юрій Осетров пояснює — говорити про недовіру немає правових підстав, адже сам статус пана Бондаря наразі не визначений, він лише тимчасово виконувач обов’язків. А на питання, чим він не влаштовує комуністів, пан Осертов знизує плечима:

«Я не знаю особисто цю людину, розумієте. Але це далеко не мудре рішення, яке ухвалив Секретаріат Президента і Президент».

На бік новопризначеного керівника області стає опозиція. БЮТ і «Наша Україна» пропонують розглянути інші питання — про наслідки стихії у Софіївському районі, однак синьо-білі на це не пристають. Ношоукраїнець Віктор Гноєвий:

«Люди залишились без житла, без продуктів, а ми приймаємо політичні заяви».

Сам Віктор Бондар називає сьогоднішнє зібрання депутатів облради назвав політичним замовленням напередодні виборів. А на обливання брудом на кшталт того, що «Бондар готує в області фальсифікацію виборів», новий керівник області має свої пояснення — комусь він вже заважає:

«З перших днів я чітко поставив доручення — без рішення обласної адміністрації, без попереднього розгляду будь-які земельні питання, питання надрокористування не будуть розглядатись на сесіях, як вони розглядались до сьогодні. Я зупиню цю хвилю роздачі земель, територій, надр просто так, будь-кому. Я розумію, що це викликає незадоволення».

Нагадаю, Віктора Бондаря Президент призначив тимчасово в. о. голови Дніпропетровської облдержадміністрації 3-го вересня. Учора Президент заявив, що це буде його постійним місцем роботи.
XS
SM
MD
LG