Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Проведення в Києві саміту Україна – ЄС свідчить про демократичність процесів, які відбуваються в Україні


Про це заявив Президент після закінчення зустрічі з чільниками Євросоюзу. Торкаючись дострокових парламентських виборів в Україні, він наголосив: «Вибори до українського парламенту, які відбудуться у вересні, – це крок, який забезпечує політичне очищення, приведе до стабілізації, перш за все у стінах українського парламенту, і політичної ситуації в цілому. Це є штатний крок. Мені приємно сьогодні відзначити, що в цей час економіка жила своїм життям, іншими словами – Україна живе нормальним демократичним життям». Прем’єр-міністр Португалії, яка нині головує в ЄС, Жозе Сократіш висловив сподівання, що вибори 30 вересня будуть прозорими і чесними. Він також зазначив, що ЄС сподівається на швидке розв’язання політичної кризи і порозуміння між різними політичними силами в Україні після виборів.


Про це заявив Президент після закінчення зустрічі з чільниками Євросоюзу.

Торкаючись дострокових парламентських виборів в Україні, він наголосив: «Вибори до українського парламенту, які відбудуться у вересні, – це крок, який забезпечує політичне очищення, приведе до стабілізації, перш за все у стінах українського парламенту, і політичної ситуації в цілому. Це є штатний крок. Мені приємно сьогодні відзначити, що в цей час економіка жила своїм життям, іншими словами – Україна живе нормальним демократичним життям».

Прем’єр-міністр Португалії, яка нині головує в ЄС, Жозе Сократіш висловив сподівання, що вибори 30 вересня будуть прозорими і чесними.

Він також зазначив, що ЄС сподівається на швидке розв’язання політичної кризи і порозуміння між різними політичними силами в Україні після виборів.

Матеріали до теми:

• Українсько-європейське порозуміння: нотатки з ХІ Саміту Україна – ЄС • Нова посилена угода між Україною та Євросоюзом не визначатиме подальшого розвитку відносин України і ЄС • Віктор Ющенко прогнозує наближення України до членства в ЄС у разі об’єднання української енергетичної системи з європейською • Віктор Ющенко: У центрі уваги саміту Україна – ЄС було питання ратифікації угоди про спрощення візового режиму • Україна і Євросоюз обговорили питання двосторонньої співпраці на 2005–2008 роки • Київський саміт Україна-ЄС • Саміт Україна-ЄС: українські очікування • Хав’єр Солана вказує на поглиблення відносин між Україною і Євросоюзом • Хав''єр Солана: «Після саміту ЄС-Україна наші відносини стануть ближчими»
XS
SM
MD
LG