Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає українців зробити все, щоб вибори 30 вересня відбулися


Ідеться не про «вибір персон», а про «вибір нашого курсу», сказав Віктор Ющенко, перебуваючи в суботу в робочій поїздці в Дрогобичі на Львівщині. Перспективу українському розвиткові може дати демократична більшість у парламенті, наголосив голова держави. Лише формування у Верховній Раді 6-го скликання коаліції демократичних сил забезпечить здійснення в державі радикальних економічних і соціальних реформ, спрямованих на поліпшення життя людей, сказав Ющенко. Саме тому він закликав виборців мати активну позицію щодо виборів 30 вересня і неодмінно реалізувати своє конституційне право на вільне волевиявлення.

Ідеться не про «вибір персон», а про «вибір нашого курсу», сказав Віктор Ющенко, перебуваючи в суботу в робочій поїздці в Дрогобичі на Львівщині.

Перспективу українському розвиткові може дати демократична більшість у парламенті, наголосив голова держави.

Лише формування у Верховній Раді 6-го скликання коаліції демократичних сил забезпечить здійснення в державі радикальних економічних і соціальних реформ, спрямованих на поліпшення життя людей, сказав Ющенко.

Саме тому він закликав виборців мати активну позицію щодо виборів 30 вересня і неодмінно реалізувати своє конституційне право на вільне волевиявлення.

У своєму виступі голова держави також сказав, що Україна є, безумовно, державою європейського вибору.

Про це, за його словами, свідчить і значне зближення відносин України і ЄС за останні рік – півтора.

«Але щоб говорити про європейський рівень, у тому числі нашого життя, ми повинні говорити про європейське ставлення до закону», – сказав Президент.

У цьому контексті він особливо наголосив на актуальності теми скасування депутатської недоторканності та подальшого обмеження пільг для влади і закликав громадськість також бути активною в цьому питанні.

Тема рівності перед законом, наголосив Президент, є визначальною в ефективній боротьбі за подальше зміцнення української демократії.

Наступними кроками, за його словами, мають бути усвідомлення потреби реформи місцевого самоврядування, реформування освітянської та медичної галузі, реалізація низки соціальних ініціатив.

«Безумовно, ми змінимо, відродимо країну – перш за все, її національний характер та економічний розвиток», – додав Віктор Ющенко.

Перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині, у Дрогобичі Президент України також вручив п’ятьом інвалідам ключі від автомобілів.
XS
SM
MD
LG