Доступність посилання

ТОП новини

Чому приватні підприємства применшують свої прибутки? Скільки журналістів у незалежній Україні вбиті або трагічно загинули? Чому голосування у ЦВК перетворюється на формальність?


Ірина Біла Чому приватні підприємства применшують свої прибутки? Скільки журналістів у незалежній Україні вбиті або трагічно загинули? Чому голосування у ЦВК перетворюється на формальність? Про це – в сьогоднішніх українських газетах.

Підтримка з бюджету в обмін на прозорість фінансової діяльності – за таким принципом існують партії в країнах «розвиненої демократії». В Україні також є подібна законодавча норма. Але, як стверджує «Газета 24», багаті переможці виборів не зацікавлені, щоб вона працювала, бо не хочуть оприлюднювати свої прибутки і витрати. Конкретні приклади – в статті «Золото партій».

35 відсотків приватних підприємств України збиткові. Найбільша їхня кількість у галузі транспорту і зв’язку. А кожна третя компанія, що займається торгівлею і будівництвом нерухомості та готельно-ресторанним бізнесом, також вважається нерентабельною. Ці дані Державного комітету статистики коментують експерти газети «Діло». Вони вважають, що причина їхньої «збитковості» – бажання отримати додаткові дотації з держбюджету, а також цим аргументується необхідність підвищення цін і тарифів.

21 вересня – День пам’яті українських журналістів. Як нагадує газета «Голос України», у незалежній Україні, за даними різних правозахисних організацій, були вбиті або трагічно загинули сорок журналістів. Суспільство практично в жодній із цих сорока трагедій не дізналося імен замовників. У кращому разі, на лаві підсудних опинялися виконавці «анонімного» вироку.

Жанна Усенко-Чорна належить до так званої «помаранчевої» квоти у Центральній виборчій комісії. Їх меншість, семеро, якщо рахувати разом із головою ЦВК Володимиром Шаповалом. Відтак, як пише газета «Україна молода», частина голосувань у Центрвиборчкомі перетворюється на формальність. ЦВК втрачає ознаки колегіального органу і перетворюється на інструмент в руках «коаліції». Що і як робиться тепер у Центрвиборчкомі, погляд зсередини, – в інтерв’ю пані Усенко-Чорної.

Осінь – найкраща пора подорожувати Європою на автобусі, переконані журналісти газети «Сегодня». Передусім тому, що вже спала спека і ще не з’явилася ожеледиця. А ще – не такі захмарні ціни. Докладніше про переваги осінніх подорожей – у статті, що так і називається: «Підкорюємо Європу на автобусі».
XS
SM
MD
LG