Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ заявляє про вказівку голосувати замість виборців в інструкції Партії регіонів для її представників у виборчкомах Донецької області


Про це повідомила прес-служба БЮТ у Донецькій області.


Про це повідомила прес-служба БЮТ у Донецькій області.

«У Донецький обласний виборчий штаб Блоку Юлії Тимошенко потрапив унікальний документ – інструкція з фальсифікації виборів у Донецькій області. В інструкції чітко, по пунктах, розписано, як повинні діяти члени виборчих комісій і офіційних спостерігачів для того, щоб сфальсифікувати результати голосування й максимально ускладнити процес контролю виборів», – сказано в повідомленні.

Що стосується авторства цього документа, прес-служба БЮТ зазначає, що про це нескладно догадатися – досить знати, яка політична сила володіє найбільшим адміністративним ресурсом у Донецькій області.

«Усілякими шляхами перешкоджати діям офіційних спостерігачів від наших опонентів, які повинні перебувати в суворо відведеному для них місці, і почати всі спроби до їхньої ізоляції, аж до запрошення на обід і схиляння до вживання спиртних напоїв», – цитує прес-служба наявний у них документ.

Також у представленій інструкції містяться вказівки щодо голосування за виборців, які не прийшли.

«До 16:00 коли основна маса виборців проголосує, визначити контингент тих, хто не проголосував, і через підставних виборців, членів комісії, «наших» офіційних спостерігачів проголосувати за них до 22:00», – сказано в документі.

Також у ньому пропонується до тих виборців, які будуть голосувати вдома й симпатизують опонентам авторів документа, не їхати й проголосувати за них, а тим, хто сумнівається, за кого голосувати, підказати на користь конкретної політсили.

«Підрахунок голосів ведуть тільки «наші» члени комісії, у велику урну висипати вміст малих, щоб бюлетені перемішалися й не можна було зрозуміти, скільки їх було в урнах для голосування вдома», – сказано в документі.

За повідомленням агентства «Українські Новини», у прес-службі БЮТ стверджують, що цей документ, без печатки й підпису, одержали всі члени комісій і спостерігачі, котрі отримали хабарі.

Матеріали до теми:

• БЮТ обвинувачує Партію регіонів у використанні адмінресурсу для забезпечення підтримки населення Донецької області при організації зустрічей з виборцями • Віктор Янукович: Партія регіонів звернулася до правоохоронців і Генпрокуратури з приводу можливих спроб опозиції заблокувати підбиття підсумків виборів • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • Опозиція виступає з новими заявами про готування фальсифікацій на виборах • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона» • Перспективи фальсифікації • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG