Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: За скільки купують голоси виборців? Що загрожує українським цукровикам? На скільки років вистачить світових запасів нафти?


Ірина Біла Київ, 26 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – В останній тиждень передвиборчої кампанії факти підкупу виборців і фальсифікацій неймовірно почастішали,стверджує газета «Сегодня». Видання пише, що в редакцію надходять десятки дзвінків з розповідями, як за пакет продуктів або гроші їм пропонують проголосувати за певні політичні сили. Докладніше про підкупи виборців – у статті «Голоси купують від 50 до 130 гривень».

У цьому ж числі «Сегодня» досліджує, як відбуватимуться вибори в місцях позбавлення волі. Адже там чималий контингент виборців, близько 150 тисяч осіб. Публікація має заголовок «Не волевиявлення».

Журналісти газети «Факти» зауважують, що читати складений напередодні виборів проект Держбюджету – суцільне задоволення. Ні тобі призупинених соціальних законів і витрат, ні відміни пільг. Просто не бюджет, а пряничний будинок, на будівництво якого знадобиться не багато не мало – 212 мільярдів гривень.

Цукрове виробництво в Україні може перейти до рук іноземних компаній, попереджає газета «Україна молода». Торік Україна виробила більше цукру, ніж могла спожити, і ціни на цю продукцію різко впали. Це призвело до зниження прибутків у галузі, а відтак до скорочення посівів цукрового буряка. Дрібні й середні підприємства з виробництва цукру при цьому виявилися на межі банкрутства. Експерти відзначають, що такий сценарій може повторитись і цього року. Докладніше про це йдеться в статті «Кити помирають останніми».

Запасів нафти точно вистачить до 2050 року, але про «дешеві» енергоносії доведеться забути вже через 20 років. За прогнозами експертів Всесвітньої енергетичної ради, через 40 років попит на енергоносії виросте удвічі. Конкретніші цифри і докладніші коментарі наводить газета «Діло».

Хатнє господарство – найневдячніша справа у світі. Про це знає будь-яка жінка. А якщо вона ще й працює і виховує дитину, то потонути в морі нескінченних побутових обов’язків може назавжди. Вихід пропонує одна з сучасних методик організації хатньої співпраці з грайливою назвою «Флайледі» – «Літаючі гоподині». Ознайомитися з нею докладніше пропонує «Газета 24» у статті «Невимовна легкість побуту».
XS
SM
MD
LG