Доступність посилання

ТОП новини

Станом наприкінці дня в понеділок Соцпартія не проходить до Верховної Ради, Партія регіонів далі збільшує випередження перед Блоком Юлії Тимошенко


Близько півночі ЦВК опрацювала понад 93 відсотки протоколів дільничних комісій. До парламенту, за цими неповними даними, потрапили б 5 політичних сил. Партія регіонів набрала вже понад 34 відсотки голосів. Блок Юлії Тимошенко відстає вже більш як на 3 відсотки і здобуває менш як 31. Блок «Наша Україна – Народна самооборона» має менше від 14 з половиною відсотків голосів виборців. Тривідсотковий прохідний бар’єр також долають КПУ – понад 5 відсотків і Блок Литвина – трохи менше від 4 відсотків. За даними на цей час, Соціалістична партія має менше від 3 прохідних відсотків. Останніми годинами показники Соцпартії постійно зменшуються, як і відсотки БЮТ і НУ-НС, натомість цифри Партії регіонів зростають. Деяке збільшення даних на користь Компартії і зменшення на користь Блоку Литвина останнім часом уповільнилося.


Близько півночі ЦВК опрацювала понад 93 відсотки протоколів дільничних комісій.

До парламенту, за цими неповними даними, потрапили б 5 політичних сил.

Партія регіонів набрала вже понад 34 відсотки голосів. Блок Юлії Тимошенко відстає вже більш як на 3 відсотки і здобуває менш як 31. Блок «Наша Україна – Народна самооборона» має менше від 14 з половиною відсотків голосів виборців.

Тривідсотковий прохідний бар’єр також долають КПУ – понад 5 відсотків і Блок Литвина – трохи менше від 4 відсотків.

За даними на цей час, Соціалістична партія має менше від 3 прохідних відсотків.

Останніми годинами показники Соцпартії постійно зменшуються, як і відсотки БЮТ і НУ-НС, натомість цифри Партії регіонів зростають.

Деяке збільшення даних на користь Компартії і зменшення на користь Блоку Литвина останнім часом уповільнилося.

Жодної партії чи блоку не підтримали понад 2 з половиною відсотки виборців.

Член ЦВК Михайло Охендовський припустив у понеділок, що повні попередні результати голосування будуть відомі не раніше, як у вівторок або й у середу. Раніше він сподівався, що ці дані зможуть оприлюднити до кінця дня в понеділок.

Офіційні результати голосування Центрвиборчком має оприлюднити до середини жовтня.

«Якщо говорити узагальнено, то слід українцям себе привітати: вибори відбулися. Моя особиста думка, що вони відбулися відповідно до закону і, більше того, демократично, процедури голосування були належними», – заявив у понеділок голова ЦВК Володимир Шаповал.

Матеріал до теми:

• Голова ЦВК Володимир Шаповал вважає, що вибори до Верховної Ради відбулися законно і демократично

• ПАРЄ: Законодавчі норми стосовно заборони голосувати тим, хто не повернувся в Україну за три дні до виборів, – це проблема

• Триває підрахунок голосів на виборах до Верховної Ради
XS
SM
MD
LG