Доступність посилання

ТОП новини

Дмітрій Медведєв: Питання українського боргу за газ буде вирiшено, коли Росiя отримає гроші


Перший віце-прем''єр російського уряду, голова ради директорів Ґазпрому Дмітрій Медведєв заявив, що проблема погашення українського боргу за росiйський газ не повинна переходити в площину полiтичних суперечок.


Перший віце-прем''єр російського уряду, голова ради директорів Ґазпрому Дмітрій Медведєв заявив, що проблема погашення українського боргу за росiйський газ не повинна переходити в площину полiтичних суперечок.

«Це питання буде вирiшено тодi, коли Росiя отримає грошi. Ось це вирiшення боргової проблеми будь-якої. Тому ми продовжуємо переговори. Зараз є певнi пiдходи до того, як цю боргову проблему українська сторона, нашi українськi партнери намагаються гасити. Наступного тижня вони будуть продовженi, i сподiваюся, що цей iнцидент буде вичерпано», – сказав Медведєв в iнтерв''ю підсумковій недільній програмi «Час» Першого каналу російського телебачення.

Вiн також запевнив, що цiна на росiйський газ для українських партнерiв формуватиметься на основi ринкових механiзмiв, «так, як це робиться стосовно всiх наших партнерiв». «Це суто договiрне, економiчне питання», – зазначив Дмітрій Медведєв.

При цьому перший вiце-прем''єр Росії вважає, що встановлена таким чином цiна на газ не повинна викликати полiтичних суперечок.

«З приводу договiрної кампанiї перiодично розгораються спори, для нас незрозумiлi. Iнодi навiть виникають якiсь iстерики», – сказав Медведєв, зазначивши, що «Цi цiни будуть справедливi й ринковi».

Дмітрій Медведєв також закликав партнерiв Ґазпрому виконувати досягнутi домовленостi: «Нашим партнерам час звикнути до думки, що за газ треба платити. Платити вчасно i вiдповiдно до укладених контрактiв».

Матеріали до теми:

• Вiктор Ющенко: Заява російського Ґазпрому про iснування боргу України за поставлений газ «незрозумiла» • Газ зі смаком коаліції? (Газові претензії «Ґазпрому» та колір майбутньої української коаліції) • Єврокомісія закликає Росію і Україну якнайшвидше розв’язати чергову газову проблему • Ґазпром знову шантажує Україну (Огляд міжнародної преси) • ГАЗОВІ ЛЯЛЬКАРІ: Чому Газпром саме зараз “згадав” про газовий борг України? • Журналісти про найсвіжіші газові перипетії (ПРЯМИЙ ЕФІР) • Енерговоля! Що обирають українці - дешевий газ чи політичну незалежність? • ДОВІДКА: Програми партій – ціна на енергоносії • Чи допоможуть російському «Газпромові» творці його нового іміджу?
XS
SM
MD
LG