Доступність посилання

ТОП новини

Головні міжнародні проблеми обговорюватимуть сьогодні у Кремлі президенти Росії та Франції


Під час зустрічі Владіміра Путіна з Ніколя Саркозі йтиметься також про відносини Росії та Євросоюзу.

Ніколя Саркозі та Владімір Путін під час зустрічі у Москві, 9 жовтня 2007 р.
Під час зустрічі Владіміра Путіна з Ніколя Саркозі йтиметься також про відносини Росії та Євросоюзу.

Обидва президенти візьмуть участь у відкритті в Москві пам’ятника льотчикам ескадрильї «Нормандія-Німан» з нагоди її 65-ліття.

Учора російський лідер приймав Саркозі у своїй резиденції в Ново-Огарьові. Під час розмови Путін зазначив, що Росія хотіла б бачити Францію «серед своїх пріоритетних партнерів». У свою чергу, Саркозі заявив, що Франція «розуміє бажання Росії посісти важливе місце на міжнародній арені».

Це перший візит Ніколя Саркозі до Росії на посаді Президента Франції.

Напередодні візиту в інтерв’ю російським засобам інформації Саркозі висловився за зміцнення зв’язків між Європою та Росією.

Але в інших своїх заявах напередодні цього візиту Саркозі звинувачував Росію в «ускладненні» світових проблем і зауважував, що Росія повинна зрозуміти: великі країни мають не лише права, але й обов’язки.

Інше нещодавнє висловлювання французького лідера стосувалося енергетичної політики Росії: він назвав її брутальною і звинуватив Москву у використанні енергетики для політичного тиску.

На думку аналітиків, ці висловлювання французького лідера засвідчують прагнення Європи виробити вимогливіший підхід до Росії, особливо у сфері енергетики.

Із 1 липня 2008 року Франція перебирає головування в Європейському Союзі.

Матеріали до теми:

• Саркозі шукає правильний тон щодо Путіна (Французька преса) • Дипломатичне менью на французько-російських переговорах • Візит президента Франції Ніколя Саркозі до Росії: чи змінює Франція свою, колись виразно проросійську, позицію?
XS
SM
MD
LG