Доступність посилання

ТОП новини

Усі підстави запропонувати кандидатуру Прем’єр-міністра має помаранчева коаліція, вважає Президент України


Як заявив Віктор Ющенко в четвер у Словаччині, де він перебуває з офіційним візитом, він знає ім’я майбутнього українського Прем’єр-міністра – але не назвав його. Президент переконаний, що перемога демократичної коаліції посилить процес євроінтеграції України.

Віктор Ющенко під час офіційного візиту до Словацької Республіки.
Як заявив Віктор Ющенко в четвер у Словаччині, де він перебуває з офіційним візитом, він знає ім’я майбутнього українського Прем’єр-міністра – але не назвав його.

Президент переконаний, що перемога демократичної коаліції посилить процес євроінтеграції України.

Але, сказав він, створення коаліції можливе лише після оприлюднення офіційних результатів парламентських виборів.

Ющенко висловив сподівання, що нова помаранчева коаліція має цього разу значно більше шансів «витримати іспит» і не повторить помилок 2005 року.

При цьому Президент вважає за необхідне провести переговори між майбутніми більшістю та опозицією у Верховній Раді.

Віктор Ющенко знову наголосив на необхідності діалогу між владою і опозицією. Він зауважив, що сьогодні є унікальна можливість, щоб політичні сили, які раніше боролись на барикадах, знайшли спільну мову щодо визначальних національних пріоритетів.

Водночас Президент укотре повторив свою думку, що опозиція має отримати місця в керівних посадах у парламенті і його комітетах і портфелі в уряді.

На запитання ж, чи буде Віктор Ющенко знову балотуватися на наступних президентських виборах, він запропонував дати відповідь «через два роки».

За його словами, саме тоді визначиться, що треба українській демократії на наступному етапі політичного змагання. «Я даю слово, що здаватися ніхто не буде», – наголосив Ющенко.
XS
SM
MD
LG