Доступність посилання

ТОП новини

Причинами вибуху у Дніпропетровську могли стати заводський брак обладнання, людський фактор, втручання третіх осіб у систему


Такі попередні висновки надзвичайної комісії, яка веде розслідування причин аварії. За останніми даними, від вибуху загинуло 15 людей, троє із них – діти. Невідоме місце знаходження 8 осіб, у тому числі двох дітей.

Такі попередні висновки надзвичайної комісії, яка веде розслідування причин аварії.

А виконувач обов’язків голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар в інтерв’ю Радіо Свобода висловив припущення, що вибух могли спричинити технічні проблеми в системі газопостачання та недбальство персоналу.

За останніми даними, від вибуху загинуло 15 людей, троє із них – діти. Невідоме місце знаходження 8 осіб, у тому числі двох дітей.

На розчищенні завалів та пошуку людей зараз працює понад 30 одиниць спецтехніки, гірничорятувальники та працівники МНС. Вже вивезли півсотні вантажівок уламків.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, Компанія «Дніпрогаз» обіцяє сьогодні мешканцям 5-ти тисяч квартир на трьох житлових масивах відновити постачання газу. Кожен будинок вмикатимуть окремо, аби запобігти можливому витоку газу.

Від вибуху побутового газу у Дніпропетровську в суботу повністю обвалився один під’їзд житлового будинку, сусідні під’їзди зазнали сильних руйнувань.

У мікрорайоні поруч ушкоджені ще 10 будівель, в тому числі приватні.

Тим часом керiвник Днiпропетровщини обiцяє звiльнити головних лiкарiв тих закладів, в яких вимагають грошi за лiкування постраждалих вiд вибуху.

За словами Віктора Бондаря, одна з мешканок постраждалого будинку, чоловiк якої потрапив до лiкарнi пiсля вибуху, повiдомила, що їй дали рецепти на придбання лiкiв на суму понад 400 гривень.

Бондар наголосив, що лiкувати всiх постраждалих мають безкоштовно, бо в областi є достатньо коштів i лiкарнi забезпечені медикаментами та апаратурою, необхiдною для порятунку життя людей.
XS
SM
MD
LG