Доступність посилання

ТОП новини

Триває страйк на Луганському заводі колінчастих валів, який належить донецькому бізнесмену


Ярослав Гребенюк Луганськ, 18 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua). – У Луганську більше тижня страйкують робітники заводу колінвалів. Як погашення боргу із зарплати минулого місяця вони отримали аж по 100 гривень. Сьогодні з працівниками зустрічається «миротворча» делегація. Людей закликають до роботи, але коли будуть гроші – не кажуть.

Керівництво заводу розпорядилось, щоб через прохідну не пройшов жоден журналіст
(RadioSvoboda.Ua)
У Луганську робітники заводу колінчастих валів вдались до страйку в італійський спосіб. Себто вони приходять на робочі місця, але не стають до верстатів.

Затримка зарплати триває від початку 2006 року, проте робітники наважилися на акції протесту лише тоді, коли заборгована зарплата досягла одного мільйона вісімсот тисяч гривень. Борги перед кожним робітником сягають 3-4 тисяч гривень.

Хто виплатить заборговану зарплату — адміністрація чи власник?

Любов Загорулько, як і решта робітників заводу, не бажає отримувати зарплату картоплею
(RadioSvoboda.Ua)
Робітниці заводу розповідають, що повиплачували їм по 100 гривень, а то картоплю привозять, то олію, і все в рахунок заборгованої зарплати.

Вчора профспілковий комітет та керівництво підприємства офіційно розпочали процедуру трудового спору.

Голова профспілки заводу Григорій Солонський каже, що вони неодноразово зверталися до обласної адміністрації з проханням допомогти, зверталися до власника, що викупив завод, неодноразово слухали адміністрацію, яка представляла їм графіки погашення боргу.

Однак графіки погашень залишались на папері. З конструктивних результатів є лише один: попередній директор заводу звільнився 2 місяці тому. Теперішній Юрій Ликов учора зробив заяву, що адміністрація не повинна сплачувати борги, на це,мовляв, є власник, і звелів не пускати пресу на територію заводу.

Робітників закликають припинити страйк, оскільки згідно з законом вони не мають на це права під час урегулювання трудового спору.

Керівництво заводу вже обіцяло обласній владі, що робітникам виплатять серпневу зарплату 8 жовтня, а до 15 жовтня – вересневу. Грошей робітники так і не побачили.

На завтра призначена зустріч зі власником заводу, донецьким бізнесменом Олександром Клименком.
XS
SM
MD
LG