Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі завершується підрахунок голосів на вчорашніх дострокових парламентських виборах


За останніми даними, лідирує опозиційний рух «Громадянська платформа» Дональда Туска. У нього 41 відсоток голосів.

За останніми даними, лідирує опозиційний рух «Громадянська платформа» Дональда Туска. У нього 41 відсоток голосів.

Партію «Право та справедливість», очолювану прем’єр-міністром Ярославом Качинським, підтримали понад 32 відсотки виборців.

Блок «Ліві та демократи», який підтримує екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, набрали майже 13 відсотків, Польська селянська партія – близько 10 відсотків голосів.

Після оголошення попередніх результатів виборів лідер «Громадянської платформи» Дональд Туск заявив: «Я хотів би подякувати всім, хто прийшов 21 жовтня проголосувати за краще майбутнє. Ми дуже довго переконували поляків у тому, що життя в Польщі може бути кращим. Що поляки заслуговують чесного та порядного уряду, що вони заслуговують кращої долі».

Лідер партії «Право та справедливість», нинішній прем’єр Ярослав Качинський заявив: «Ми помітно змінили Польщу, але нас зупинили на півдорозі. Насправді ми самі зупинилися. Ми могли залишатися при владі, якби зрадили своїм принципам. Це було б нескладно. Можливо, я коли-небудь про це напишу. Але ми не порушили правил і не шкодуємо за цим, тому що ніколи не можна зраджувати своїм принципам».
XS
SM
MD
LG