Доступність посилання

ТОП новини

Історичну правду про всі голодомори, які пережила Україна, треба встановити сьогодні, заявив Віктор Ющенко


Під час вшанування жертв Голодомору 1932-33 років на Харківщині Президент України сказав, що «правильна оцiнка цих трагiчних сторiнок iсторiї для українцiв є тестом на те, чи вiдбудеться українське суспiльство як нацiя». Віктор Ющенко зазначив, що пам’ять жертв Голодомору мають вшановувати в кожному населеному пунктi, жителi якого були серед постраждалих. Тим часом, як, наприклад, в Харкiвськiй областi є райони, де не встановили жодного пам''ятного знаку. Минулого року Верховна Рада визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Віктор Ющенко: 2008 рік в Україні має бути оголошений Роком пам’яті жертв Голодомору
На цьому наголосив Президент України під час вшанування жертв Голодомору 1932-33 років на Харківщині.

За словами глави держави, «правильна оцiнка цих трагiчних сторiнок iсторiї для українцiв є тестом на те, чи вiдбудеться українське суспiльство як нацiя».

Віктор Ющенко зазначив, що пам’ять жертв Голодомору мають вшановувати в кожному населеному пунктi, жителi якого були серед постраждалих. Тим часом, як, наприклад, в Харкiвськiй областi є райони, де не встановили жодного пам''ятного знаку.

День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій в Україні відзначають в останню суботу листопада. Від голоду в Україні в 1932-33 роках, за різними оцінками, загинули від 7 до 10 мільйонів людей.

Минулого року Верховна Рада визнала Голодомор геноцидом українського народу.
XS
SM
MD
LG