Доступність посилання

ТОП новини

Багато дніпропетровських домівок не мають тепла


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 23 жовтня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) – Попри обіцянки влади розпочати опалювальний сезон 15-го жовтня, кілька мікрорайонів Дніпропетровська все ще без тепла. Котельні найбільшого теплопостачального підприємства – міських тепломереж — не змогли запустити через відсутність газу.

Списки боржників у підїздах будинків
Обіцянки міської влади непевні і розпливчасті. Більшість виправдовують затримки опалювального сезону відсутністю газу, бо технічно, мовляв, місто налаштоване до зими майже повністю, на 97%. Побачити оті три відсотки неготовності легко. Хоча б на проспекті Кірова, у центрі міста.

Розриті траншеї тепломереж тут стояли цілісіньке літо, без жодного працівника. Напередодні опалювального сезону нарешті з’явились бригади тепловиків, робота кипить. Керівник робіт на об’єкті Олександр розповідає, що замінюють старі труби на нові, змінюють арматури, встановляють нове ізолювання. Словом, реконстуркція триває.

Все зводиться до грошей

На цьому проспекті роботи обіцяють завершити наприкінці жовтня, потім робитимуть пробні пуски, отож великий житловий масив у центрі чекатиме на тепло ще як мінімум тиждень. Не краща ситуація, як з’ясувалося, і на околицях. Керівник підприємства «Дніпропетровські місткі теплові мережі» в Амур-Нижньодніпровському районі Олександр Кравець каже, що підготовчі роботи ще тривають: «Все, як завжди: десь не вистачає техніки, десь робочих рук, щоб усе закінчити».

Міська влада пояснює затримки з ремонтом комунікацій фінансовими проблемами. Заступник міського голови з комунальних питань Володимир Медведчук стверджує, основною причиною незавершеної реконструкції на окремих об’єктах є фінансування, адже процедура надходження коштів, щоб придбати обладнання дуже тривала.

Поки котельні не ввімкнені, у багатьох дніпропетровських квартирах холодно. Судитися з комунальниками ніхто не наважується: щоб подати позов, треба мати на руках хоча б один документ – договір з теплопостачальною організацією про умови надання послуг. З більшістю споживачів таких домовленостей не укладали.
XS
SM
MD
LG