Доступність посилання

ТОП новини

Микола Катеринчук вимагає припинити будь-які спроби створення так званої «широкої» коаліції


Про це представник блоку «Наша Україна Народна Самооборона», лідер Європейської партії заявив в інтерв’ю Радіо Свобода. За словами Миколи Катеринчука, також необхідно скоротити терміни, відведені законодавством на створення парламентської коаліції. За Конституцією, нова Верховна Рада розпочинає роботу не пізніше ніж за місяць, після оголошення результатів виборів.


Про це представник блоку «Наша Україна Народна Самооборона», лідер Європейської партії заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми були ініціаторами підписання 9-ма політичними партіями зобов’язання не створювати коаліції з Партією регіонів, соціалістами й комуністами. Ми вимагаємо припинити будь-які інсинуації навколо створення коаліції. Залишаються ще люди з позицією, що в деякій частині коаліційної угоди треба щось змінити, але це не вплине на голосування ні за спікера Кириленка, ні за прем’єра Тимошенко» – сказав Микола Катеринчук .

Водночас Президія партії «Народний Союз Наша Україна» заперечує можливість коаліції з «регіоналами» у новій Верховній Раді.

У рішенні, яке ухвалили вчора ввечері, президія НСНУ ще раз підтвердила намір створити більшість з Блоком Юлії Тимошенко.

Раніше лідери БЮТ та блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» оприлюднили текст коаліційної угоди.

Згодом представники НУНСу заявили, що деякі її положення необхідно додатково узгодити.

До блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» входять 9 політичних сил.

За словами Миколи Катеринчука, також необхідно скоротити терміни, відведені законодавством на створення парламентської коаліції: «Я думаю, що в Конституцію необхідно внести деякі зміни, що б скоротити цей термін. Тому що сьогодні, наприклад у Польщі, не дивлячись на те, що там вибори закінчилися пізніше ніж в Україні, оприлюднять склад нової коаліції та уряду».

За Конституцією, нова Верховна Рада розпочинає роботу не пізніше ніж за місяць, після оголошення результатів виборів.

Попередні результати були оприлюднені 5 жовтня, після підрахунку даних зі 100 відсотків протоколів. Офіційні - 15 жовтня, котрі набрали «юридичної чинності» лише після публікації в «Голосі України» і «Урядовому кур’єрі» 27 жовтня..

Матеріал до теми:

• Коаліційні граблі
XS
SM
MD
LG