Доступність посилання

ТОП новини

Президент Татарстану незадоволений ситуацією, яка склалася на Кременчуцькому НПЗ


В ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода Мінтімер Шаймієв заявив, що це може зашкодити інвестиційному кліматові України.

В ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода Мінтімер Шаймієв заявив, що це може зашкодити інвестиційному кліматові України.

«Я думаю, що влада зуміє оцінити ці події. Інакше Україна почне відштовхувати від себе міжнародних інвесторів, а без цього жодна держава в наш час не може розвиватись. Сподіваємось на нормальне вирішення проблеми. Це сигнал для того, як далі будуть діяти російські компанії. Адже енергетична безпека і енергетичне забезпечення нині багато в чому залежить від російських постачальників», – наголосив керівник республіки в складі Росії.

Кременчуцький нафтопереробний завод експлуатує закрите акціонерне товариство «Укртатнафта», понад третина акцій якого належить урядові Татарстану і тамтешній нафтовій компанії «Татнєфть», понад 60 відсотків – українській державі.

За останній тиждень на «Укртатнафті» двічі сталися конфліктні ситуації, пов’язані з призначенням керівника компанії. МВС України порушило кримінальну справу за фактом спроби захоплення «Укртатнафти».

Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко заявив, що українська держава має захистити інтереси російських акціонерів у конфлікті на «Укртатнафті».
XS
SM
MD
LG