Доступність посилання

ТОП новини

Тиск на Міхеїла Саакашвілі зростає навіть у лавах його власної партії. Наближені до Владіміра Путіна хочуть узурпувати владу. Складений рейтинг наймодніших жінок (європейська преса)


Василь Зілгалов Прага, 5 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У європейській пресі пишуть про тяжкі часи для нинішнього Президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Видання зазначають, що від нього дистанціювалися навіть його так звані покровителі у Вашинґтоні. Один із лідерів російської опозиції Міхаїл Касьянов в інтерв’ю європейським газетам попередив, що «оточення Путіна хоче повернути країну до однопартійної системи». Виявляється, «вік моді не заважає» – так стверджують деякі європейські видання, публікуючи рейтинг наймодніших жінок планети.

Німецька газета «Таґесшпіґель» пише про серйозність намірів учасників стотисячного маршу опозиції в Тбілісі минулої п’ятниці, коли демонстранти вимагали відставки президента Міхеїла Саакашвілі й дострокових парламентських виборів у Грузії. Газета зауважує, що демонстранти і цього тижня продовжують наполягати на своїх вимогах, хоча влада непохитна та не визнає незаконності перенесення виборів на осінь 2008 року.

«Таґесшпіґель» інформує про розчарування грузинів у своєму президентові, який їм багато обіцяв, але фактично не виконав обіцянок про зближення з Європою та про значне поліпшення життя в країні. Німецьке видання наголошує, що частина армії і поліції Грузії підтримує зміну влади, бо не може пробачити Саакашвлі усунення їхнього улюбленця Іраклі Окруашвілі. «Таґесшпіґель» наголошує, що «тиск на Саакашвілі зростає навіть у лавах його партії».

Впливова «Файненшел Таймз» публікує інтерв’ю з лідером російської опозиції Міхаїлом Касьяновим, який попереджає про намагання оточення президента Владіміра Путіна використати наступні парламентські вибори в Росії для «узурпації влади і повернення країни до однопартійної системи».Цим пояснюється скорочення кількості міжнародних спостерігачів на виборах до Державної Думи 2-го грудня, а також поява Путіна на чолі списку владної прокремлівської партії «Єдіная Россія». Касьянов заявляє, що останній крок глави Кремля також свідчить, що він намагатиметься обійти конституційну заборону на президентське крісло більше від двох термінів підряд.

Касьянов зауважив в інтерв’ю «Файненшел Таймз», що підняття прохідного бар’єру на виборах до Думи з 5 до 7 відсотків також сприяє оточенню Путіна, бо обмежує право голосу громадян, які голосують за малі партії. Касьянов, який є і нинішнім кандидатом від опозиції на наступних у березні 2008 року президентських виборах, попереджає, що таким чином «Єдіная Россія» може забрати 2-го грудня понад дві третини місць у Державній Думі.

Британська «Індепендент» коментує підсумки проведення популярним журналом мод «Воґ» опитування з метою виявити 50 найстильніших і наймодніших жінок планети. До нього потрапила 70-річна Ванесса Редґрейв, 61-річна Шарлотта Ремплінґ і виконавиця ролі Єлизавети Другої 62-річна Гелен Міррен.

Однак найбільше вразило, коментує вже «Дейлі Телеґраф», те, що до списку «Воґ» потрапила й 81-річна Єлизавета Друга. «Зі своєю незмінною уніформою з костюма, торбинки і скромних туфель королева, здавалося, десятиріччями ігнорувала моду».

Газети вказують на думку редакторів журналу «Воґ», що «своїм стилем Єлизавета Друга зробила не менший вплив, аніж Кейт Мосс чи Наомі Кемпбелл. Досить згадати, як поява акторки Гелен Міррен, коли вона грала нещодавно роль королеви Великої Британії, у синтетичному плащі і гумових чоботях викликала стрибок популярності одягу для заміського життя американської фірми „Барбор“».
XS
SM
MD
LG