Доступність посилання

ТОП новини

США зацікавлені у якнайшвидшому формуванні уряду в Україні


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив Дейвід Креймер, заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії.


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив Дейвід Креймер, заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії: «Ми зацікавлені, щоб в Україні був створений якомога скоріше уряд, щоб ми могли розпочати регулярні двосторонні відносини».

Найважливішою справою у формуванні уряду, за словами заступника державного секретаря США, є необхідність, щоб уряд віддзеркалював волевиявлення українського народу на виборах: «До нас доходять різні чутки про склад уряду, однак це справа виключно українців, який уряд сформувати, а не американських представників у Вашингтоні».

За словами Креймера, вибори 30 вересня були демократичними і загалом чесними та вільними. Не все було досконале, однак ці вибори стали ще одним випробуванням. Це були треті вибори поспіль і Україні слід віддати належне за це, сказав він.

За словами заступника державного секретаря США, енергетика, і, зокрема, встановлення контролю над енергетичною безпекою – це один із найбільших викликів для України.

«Ми наголошували на прозорості, диверсифікації та усуненні посередників. Ми були заінтриговані недавніми заявами керівника „Ґазпрому“ Дмітрія Медведева про усунення як посередника між Росією та Україною структури „РосУкрЕнерго“. Ми вважаємо, що це був би позитивний розвиток. Такої думки і деякі українські політики», – сказав Креймер.

За словами представника державного департаменту, США, як і європейські партнери, готові співпрацювати з Україною для розвитку атомної енергетики.

Матеріали до теми:

• У Сполучених Штатах вважають, що добрі взаємини України і Молдови з Росією – в інтересах Вашингтона

• Вступ України до НАТО залежить від рішення самих українців, заявив посол США
XS
SM
MD
LG