Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура відновила розслідування кримінальної справи проти колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка


Справу проти Сацюка порушили два роки тому за фактами незаконного присвоєння йому військових звань й одержання у зв’язку з цим заробітної плати. У березні цього року справу закрили.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Справу проти Сацюка порушили два роки тому за фактами незаконного присвоєння йому військових звань й одержання у зв’язку з цим заробітної плати.

У березні цього року справу закрили.

Наприкінці жовтня Президент Віктор Ющенко позбавив Володимира Сацюка військового звання генерал-майора.

Він скасував указ попереднього Президента Леоніда Кучми про присвоєння цього звання як такий, «що виданий безпідставно».

Сацюк був призначений першим заступником голови СБУ наприкінці квітня 2003 року i звільнений із цієї посади в грудні 2004 року після скандалу з отруєнням Ющенка, яке сталося, як вважають, у Сацюка на дачі.

Відтоді Сацюк переховується в Росії і заперечує свою причетність до отруєння тодішнього кандидата на Президента України.

У Секретаріаті Президента заявили, що це позбавлення колишнього заступника голови СБУ військового звання не пов’язане зі справою про отруєння Віктора Ющенка.

Як сказав тоді заступник голови Секретаріату Ігор Пукшин, свого часу військове звання генерал-майора Володимирові Сацюку присвоїли «безпідставно», оскільки він подав для цього «неправдиві документи».
XS
SM
MD
LG