Доступність посилання

ТОП новини

Блок Литвина має намір сьогодні взяти участь в роботі підготовчої групи з організації першої сесії Верховної ради нового скликання


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив представник цієї політичної сили Олег Зарубинський. Минулого тижня Юлія Тимошенко заявила, що домовилась із Володимиром Литвином про те, щоб представник його блоку взяв участь у засіданні робочої групи. БЮТу та блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» для ухвалення рішень не вистачає одного голосу. Партія регіонів відмовляється брати участь у засіданні, посилаючись на те, що Центрвиборчком ще не зареєстрував обраних від цієї політичної сили депутатів. За українським законодавством нова Верховна Рада має розпочати роботу не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив представник цієї політичної сили Олег Зарубинський.

«На минулому тижні Володимир Литвин закликав лідерів п’яти політичних сил, які пройшли до парламенту, зустрітися разом з членами підготовчої робочої групи. Але він сказав і таке – якщо лідери політичних сил не всі пристануть на таку пропозицію, то Блок Литвина розпочне активну участь у роботі підготовчої групи з понеділка. Тому сьогодні наш представник буде у складі підготовчої робочої групи» – сказав Олег Зарубинський.

Минулого тижня Юлія Тимошенко заявила, що домовилась із Володимиром Литвином про те, щоб представник його блоку взяв участь у засіданні робочої групи.

БЮТу та блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» для ухвалення рішень не вистачає одного голосу.

Партія регіонів відмовляється брати участь у засіданні, посилаючись на те, що Центрвиборчком ще не зареєстрував обраних від цієї політичної сили депутатів.

Водночас, станом на п’ятницю, інформації про те що «регіонали» передали необхідні документи до ЦВК не було.

За українським законодавством нова Верховна Рада має розпочати роботу не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів. А ще через 30 має бути створена парламентсько-урядова більшість.

Матеріал до теми:

• Початок, чи продовження. Хто прийде на засідання робочої групи
XS
SM
MD
LG