Доступність посилання

ТОП новини

Безвісти пропалими внаслідок негоди на Чорному і Азовському морях залишаються 20 людей


Як повідомляє російське МНС, у Керченській протоці знайшли тіла трьох моряків, ймовірно, з екіпажу російського суховантажу «Нахічевань», який затонув у неділю. Пошуки ще п’ятьох членів команди корабля тривали до вечора понеділка, коли їх призупинили через несприятливі погодні умови. Також у морі поблизу Севастополя рятувальники шукали п’ятнадцятьох членів екіпажу судна «Хадж-Ізмаїл», що йшло під грузинським прапором. Тим часом у Криму знову оголосили штормове попередження. Єврокомісія уважно стежить за ситуацією в Керченській протоці і може надати допомогу для ліквідації наслідків витоку мазуту, якщо про це попросять потерпілі країни.


Як повідомляє російське МНС, у Керченській протоці знайшли тіла трьох моряків, ймовірно, з екіпажу російського суховантажу «Нахічевань», який затонув у неділю.

Пошуки ще п’ятьох членів команди корабля тривали до вечора понеділка, коли їх призупинили через несприятливі погодні умови.

Також у морі поблизу Севастополя рятувальники шукали п’ятнадцятьох членів екіпажу судна «Хадж-Ізмаїл», що йшло під грузинським прапором.

11 листопада в Керченській протоці також затонули російські суховантажні судна «Вольногорськ» й «Ковель», які перевозили сірку.

У південній частини Керченської протоки стався розлом навпіл танкера «Волгонефть-139» (прапор Російської Федерації). Внаслідок розлому у море потрапило близько 1200 куб. м мазуту.

Усього внаслідок недільної негоди у Чорному та Азовському морях зазнали аварій понад десять суден.

Майже тридцять моряків із тих, кого вдалося врятувати, перебувають у лікарнях. Троє з них – в реанімації.

Сила шторму біля Севастополя сягала восьми, у Керченській протоці – семи балів.

Також під час негоди у селищі Приморське біля Феодосії через падіння воріт на власному подвір’ї смертельно травмований чоловік віком близько 50 років.

Загальну координацію пошуково-рятувальних та інших невідкладних робіт на місці події здійснював міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

Єврокомісія уважно стежить за ситуацією в Керченській протоці і може надати допомогу для ліквідації наслідків витоку мазуту, якщо про це попросять потерпілі країни, заявила речниця Комісара ЄС із довкілля Барбара Гельфферіх.

За ситуацією в Керченській протоці стежить Центр моніторингу інформації в директораті довкілля Єврокомісії, який перебуває в контакті з властями двох країн, сказала речниця.

Водночас вона додала: «Ми не можемо запропонувати допомогу до того часу, допоки потерпілі країни не попросять про підтримку і допомогу».

Тим часом у Криму знову оголосили штормове попередження.

На території півострова очікують швидкість вітру до 12 метрів за секунду, місцями пройдуть дощі, повідомляють у МНС.

Очікують також підвищення рівня води в річках на півметра-метр.
XS
SM
MD
LG