Доступність посилання

ТОП новини

Засідання робочої групи для підготовки першої сесії парламенту знову перенесли


Представник блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Борис Тарасюк повідомив, що група знову збереться в вівторок. За його словами, у засіданні візьмуть участь представники всіх політичних сил. Перед цим робоча група не змогла обрати свого голову.

Представник блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Борис Тарасюк повідомив, що група знову збереться в вівторок.

За його словами, у засіданні візьмуть участь представники всіх політичних сил.

Перед цим робоча група не змогла обрати свого голову.

За словами лідера блоку НУ-НС Юрія Луценка, на засіданні висунули дві кандидатури на посаду керівника групи: представника «Нашої України – Народної самооборони» Романа Зварича i представника Компартiї Адама Мартинюка.

Обидві кандидатури набрали по 15 за необхідних 16 голосiв iз 30 членів групи.

Партія регіонів і в вівторок наполягатиме на кандидатурі Адама Мартинюка, заявила представниця «регіонів» Раїса Богатирьова.

За її словами, Мартинюк – «найбільш підготовлений депутат, який багато років якраз на стику політичних криз, завжди веде робочі наради та групи, має досвід знаходити прийнятні рішення».

«Завтра ми пропонуватимемо поставити знову кандидатуру Адама Мартинюка», – заявила в понеділок Богатирьова від Партії регіонів.

Представники НУНСу категорично проти кандидатури Мартинюка, заявив один із лідерів блоку В’ячеслав Кириленко.

За його словами, Адам Мартинюк мав велику кількість нарікань, іще коли він був першим заступником голови Верховної Ради п’ятого скликання, і депутати фракції «Наша Україна» неодноразово вносили на порядок денний питання про те, щоб усунути його від головування «саме тому, що Адам Мартинюк неодноразово вдавався до порушень Регламенту Верховної Ради».

«Ми не можемо розпочинати роботу підготовчої групи із внесення такої кандидатури», – заявив В’ячеслав Кириленко з «Нашої України – Народної самооборони.

Наразі робочій групі, від якої залежить початок роботи парламенту, не вдалося ухвалити жодного рішення.
XS
SM
MD
LG