Доступність посилання

ТОП новини

У Керченській протоці сьогодні відновили рятувально-пошукові роботи


На території України у них беруть участь 9 суден, вертоліт та особовий склад МНС. З неділі вдалося врятувати понад 50 моряків із затонулих суден. Пошук 20 ще триває. Тіла трьох моряків із суховантажного судна «Нахічевань» вчора знайшли на російському березі Керченської протоки. Загалом поблизу Криму зазнали аварії близько 20 кораблів, 6 із них затонули. Міністр транспорту України Микола Рудьковський вважає, що власників суден вчасно попередили про наближення шторму. Єврокомісія може надати допомогу для ліквідації наслідків витоку мазуту, якщо про це попросять потерпілі країни.


За повідомленням рятувальників, сьогодні зранку погода в протоці стабілізувалася і це дозволило відновити перервані учора над вечір пошуково-рятувальні роботи.

На території України у них беруть участь 9 суден, вертоліт та особовий склад МНС.

З неділі вдалося врятувати понад 50 моряків із затонулих суден. Пошук 20 ще триває. Тіла трьох моряків із суховантажного судна «Нахічевань» вчора знайшли на російському березі Керченської протоки. Загалом поблизу Криму зазнали аварії близько 20 кораблів, 6 із них затонули.

Міністр транспорту України Микола Рудьковський вважає, що власників суден вчасно попередили про наближення шторму: «Все, що стосується компетенції української морської адміністрації, було в рамках норм і правил. Російська морська адміністрація після проведення відповідного розслідування буде ухвалювати рішення щодо реєстрації кораблів чи накладання штрафів, чи зняття претензій взагалі».

МНС також повідомило, що розпочинає обстеження двох барж із сіркою. Рятувальники попросили допомоги у вчених, щоб вони спрогнозували розвиток подій, пов’язаний з можливим розливом сірки на дні Керченської протоки, і можливі наслідки цього.

Сьогодні прем’єр-міністр Віктор Янукович зустрінеться з головою уряду Росії Віктором Зубковим.

Зустріч відбудеться у місті Анапа Краснодарського краю.

Раніше Янукович і Зубков домовилися про координацію дій української й російської сторін у ліквідації наслідків стихії в Керченській протоці.

Єврокомісія уважно стежить за ситуацією в Керченській протоці і може надати допомогу для ліквідації наслідків витоку мазуту, якщо про це попросять потерпілі країни, заявила речниця Комісара ЄС із довкілля Барбара Гельфферіх.

Водночас вона додала: «Ми не можемо запропонувати допомогу до того часу, допоки потерпілі країни не попросять про підтримку і допомогу».

Матеріали до теми:

• Севастопольська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії судна «Хаш-Ізмаїл», яке йшло під грузинським прапором

• У Криму триває негода
XS
SM
MD
LG