Доступність посилання

ТОП новини

Рятувальники завершили перекачування нафти із затонулого танкера у Керченській протоці


Як повідомили у російському оперативному штабі, сьогодні водолази мають обстежити ще один танкер, який зазнав аварії під час шторму у неділю. Напередодні Прем’єр-міністр Віктор Янукович запропонував Прем’єр-міністрові Росії Вікторові Зубкову створити спільну українсько-російську групу. Віктор Зубков учора заявив, що власникам суден, які завдали шкоди довкіллю, висунуть позови. За словами керівника українського МНС Нестора Шуфрича, під час шторму в Чорному й Азовському морях потерпіли 13 суден, з них 5 затонули і 8 сіли на мілину.


Як повідомили у оперативному штабі, сьогодні водолази мають обстежити ще один танкер, який зазнав аварії під час шторму у неділю.

Напередодні Прем’єр-міністр Віктор Янукович запропонував Прем’єр-міністрові Росії Вікторові Зубкову створити спільну українсько-російську групу для вивчення причин і наслідків надзвичайної ситуації, що виникла в районі Чорного і Азовського морів.

Віктор Янукович пропонує, щоб Україна і Росія разом розробили правила використання Керченської протоки, і як приклад, навів Босфор, де неможливий рух танкерів без подвійного корпусу.

Янукович також заявив, що необхідно з’ясувати причини великого скупчення кораблів у Керченській протоці попри застереження про шторм.

Прем’єр-міністр Росії Віктор Зубков учора заявив, що власникам суден, які завдали шкоди довкіллю, висунуть позови.

Суму збитків планують оцінити протягом тижня.

За попередніми оцінками комісії при Раді міністрів Криму, шкода, завдана негодою, становить понад 50 мільйонів гривень.

За словами керівника українського МНС Нестора Шуфрича, під час шторму в Чорному й Азовському морях потерпіли 13 суден, з них 5 затонули і 8 сіли на мілину.

Найбільше аварій сталося саме у Керченській протоці, де одночасно, незважаючи на штормове попередження, перебували близько 150 суден.

Зниклими безвісти вважають двадцятьох моряків.

Матеріали до теми:

• Прем’єр-міністр Віктор Янукович запропонував прем’єр-міністру Росії Віктору Зубкову створити спільну українсько-російську групу для вивчення причин і наслідків надзвичайної ситуації, що виникла в районі Чорного і Азовського морів • Власникам суден, які завдали шкоди екології в Керченській протоці, висунуть позови • Десятимільйонних збитків зазнала Україна ід стихії у Керченській протоці • У Криму тривають пошуки зниклих під час буревію • У Криму триває негода • Десятимільйонних збитків зазнала Україна від стихії у Керченській протоці • Севастопольська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії судна «Хаш-Ізмаїл», яке йшло під грузинським прапором • У Керченській протоці сьогодні відновили рятувально-пошукові роботи • Море хвилюється раз... Небувалий витік мазуту і сірки у Керченській протоці
XS
SM
MD
LG