Доступність посилання

ТОП новини

Для ліквідації наслідків стихії в Керченській протоці докладають недостатньо зусиль, заявив Президент Віктор Ющенко


За словами голови держави, який перебуває з візитом в Ізраїлі, аварія засвідчила, що частина українських служб не готова до роботи в таких умовах і масштабах.


За словами голови держави, який перебуває з візитом в Ізраїлі, аварія засвідчила, що частина українських служб не готова до роботи в таких умовах і масштабах.

Президент планує завтра вранці зустрітися з прем’єром і обговорити хід рятувальних робіт.

Тим часом декілька нафтових плям розміром близько 100 квадратних метрів кожна відірвало від кормової частини танкера «Волганефть-139» і вітром змиває у бік Керчі.

За даними кримських рятувальників, у морі працюють судна з боновими загородами і сорбентом, щоб запобігти потраплянню нафтопродуктів на територію Керчі. До місця можливого викиду направили підрозділи МНС, щоб оперативно усувати загрозу забруднення узбережжя міста, мовиться в повідомленні кримського главку МНС.

Район Керченської протоки втратить свої можливості для відпочинку на найближчі рік-два, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода лідер Зеленої партії, колишній міністр охорони навколишнього середовища Сергій Курикін.

«Я думаю, що відпочивальники можуть лише мріяти про відпочинок саме в районі Керченської протоки принаймні наступні один-два сезони, оскільки нафта, яка пролилася, вже досягла берега. Ми знаємо, що уражені кілька десятків тисяч птахів. І навіть у тому випадку, якщо нафтопродукти зберуть достатньо оперативно, все одно, на мою думку, берегова лінія і дно Керченської протоки зберігатимуть достатньо велику кількість нафти», – заявив лідер Зеленої партії.

За словами колишнього міністра охорони навколишнього середовища Сергія Курикіна, сьогодні, однак, не слід робити поспішних висновків.

Він не погоджується з прогнозами, що наслідки цієї катастрофи будуть даватися взнаки ще 10–15 років.

11 листопада через сильний шторм у Чорному морі і Керченській протоці потерпіли більш як десять суден. У тому числі розколовся навпіл російський танкер «Волгонефть-139», у результаті в морі опинилося понад тисячу двісті тон мазуту. Керченська міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом забруднення моря.

Матеріал до теми:

• Прокуратура Криму порушила дві кримінальні справи за фактом забруднення моря i порушення правил безпеки руху під час шторму
XS
SM
MD
LG