Доступність посилання

ТОП новини

Президент Пакистану піде з посади головнокомандувача пакистанської армії до 1 грудня


Через кілька днів Верховний суд винесе рішення щодо законності перебування Первеза Мушаррафа на посаді Президента Пакистану. За Конституцією одна особа не може суміщати посаду Президента і військового чільника.

Як повідомив генеральний прокурор країни Малік Мохаммед Кайюм, через кілька днів Верховний суд винесе рішення щодо законності перебування Первеза Мушаррафа на посаді Президента Пакистану.

Після жовтневих президентських виборів, на яких переміг чинний голова держави, опозиція подала позов із вимогою скасувати результати голосування, оскільки за Конституцією одна особа не може суміщати посаду Президента і військового чільника.

Сьогодні опівночі спливає термін дії повноважень і Президента попередньої каденції, і парламенту.

Первез Мушарраф повідомив, що парламентські вибори відбудуться до 9 січня, а від завтра повноваження виконуватиме тимчасовий парламент.

Однак надзвичайний стан, запроваджений два тижні тому, діятиме до виборів.

Учора опозиційні лідери і колишні Прем’єр-міністри Пакистану Беназір Бгутто, яка перебуває під домашнім арештом, і Наваз Шаріф, що мешкає у вигнанні в Саудівській Аравії, домовились об’єднати зусилля для позбавлення Первеза Мушаррафа влади.

Генерал Первез Мушарраф захопив владу в Пакистані шляхом військового перевороту 1999 року, скинувши уряд Наваза Шаріфа.
XS
SM
MD
LG