Доступність посилання

ТОП новини

ООН, ОБСЄ і Рада Європи задоволені скасуванням надзвичайного стану в Грузії


Надзвичайний стан на території Грузії перестав діяти під вечір у п’ятницю.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун привітав скасування надзвичайного стану і висловив сподівання, що всі засоби інформації зможуть відновити норамльну роботу.

Він також наголосив на необхідності «повністю відновити свободу висловлювання і зібрань, щоб став можливий вартий довіри передвибочий процес, який приведе до січневих виборів (Президента Грузії)».

Голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Іспанії Мігель Анхель Моратінос назвав скасування надзвичайного стану «життєво важливим» для демократії в Грузії.

За словами Генерального секретаря Ради Європи Террі Дейвиса, «головним завданням зараз є створити умови для справді вільних і справедливих президентських виборів у січні. Під цим треба розуміти повну повагу до свободи висловлювань, думок і свободи зборів. Належить також уникати будь-яких спроб провокацій або залякування політичних опонентів».

Надзвичайний стан на території Грузії перестав діяти під вечір у п’ятницю.

Його запровадив Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі 7 листопада, після силового розгону антипрезидентських демонстрацій опозиції.

В організації заворушень Саакашвілі звинуватив тоді Росію, яка категорично відкинула це.

Євпропейський Союз і Сполучені Штати вимагали скасування надзвичайного стану в Грузії, а також відновлення роботи закритих приватних телеканалів «Імеді» і «Кавкасія».
XS
SM
MD
LG