Доступність посилання

ТОП новини

Екологічна катастрофа в Керченській протоці: Україна та Росія готуються до можливих позовів для компенсації збитків


Представник українського міністерства закордонних справ заявив, що Україна вимагатиме компенсації від власників російських суден за шкоду, завдану довкіллю. Російська ж сторона твердить, що в аварії суден, можливо, винні українські берегові служби.

Представник українського міністерства закордонних справ заявив, що Україна вимагатиме компенсації від власників російських суден за шкоду, завдану довкіллю. За його словами, є докази того, що в ситуації винні саме російські власники.

Російська ж сторона твердить, що в аварії суден, можливо, винні українські берегові служби.

Заступник голови «Росприроднагляду» Олеґ Мітволь повідомив, що його відомство вирішуватиме, чи висувати позови про відшкодування збитків від екологічної катастрофи у Керченській протоці за результатами розслідування, яке здійснює російська транспортна прокуратура.

За його словами, це можуть бути і власники танкерів, і керівництво українського Керченського порту і російського порту Кавказ.

При цьому представник російського уряду заявив, що капітани кораблів, які зазнали аварії у Керченській протоці, начебто не отримали від керівництва Керченського порту дозволу на проходження до Азовського моря, де вони могли б бути в безпеці.

Український міністр транспорту Микола Рудьковський заперечив це твердження.
XS
SM
MD
LG