Доступність посилання

ТОП новини

На шахті імені Засядька знайшли тіла вже 80 шахтарів, доля ще 20 гірників далі не відома


Представник державної комісії зі з’ясування причин аварії Михайло Волинець вважає, що шансів знайти живих людей у зоні загорання майже не залишилось. Президент Віктор Ющенко своїм указом оголосив на вівторок, 20 листопада, загальнонаціональний день жалоби. Трагедія в Донецьку є викликом усій державній владі, а не лише вугільній промисловості, заявив Ющенко. У понеділок він побував у Донецьку на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. За фактом вибуху метану на шахті порушили кримінальну справу за статтею «недотримання правил безпеки при виконанні робіт із підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків».


Представник державної комісії зі з’ясування причин аварії Михайло Волинець вважає, що шансів знайти живих людей у зоні загорання майже не залишилось.

У лікарнях Донецька перебуває 30 шахтарів, із них один у тяжкому стані.

На Донеччині триває тридення жалоба для вшанування пам’яті загиблих гірників.

Президент Віктор Ющенко своїм указом оголосив на вівторок, 20 листопада, загальнонаціональний день жалоби.

Трагедія в Донецьку є викликом усій державній владі, а не лише вугільній промисловості, заявив Ющенко. У понеділок він побував у Донецьку на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.


Державний комітет із промислової безпеки, охорони праці і гірничого нагляду запровадив особливий режим нагляду на вугільних шахтах.

За фактом вибуху метану, що стався на шахті у ніч із суботи на неділю, порушили кримінальну справу за статтею «недотримання правил безпеки при виконанні робіт із підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків».

США запропонували надати допомогу у здійсненні рятувальної операції на шахті імені Засядька, а також матеріальну допомогу потерпілим.

У Донецькій облдержадміністрації повідомили, що уряд вирішив надати на допомогу потерпілим 13 з половиною мільйонів гривень.

Масштабні катастрофи на шахті імені Засядька на Донеччині траплялися і раніше. Починаючи з 1999 року, там загинули майже 140 гірників.

Найбільша ж дотепер за всю історію незалежної України аварія сталася в 2000 році на шахті імені Баракова на Луганщині – внаслідок вибуху метану і вугільного пилу там загинули 80 гірників.

Матеріали до теми:

• Копальня-вбивця імені Засядька • Вiктор Ющенко: Трагедiя в Донецьку є викликом усiй державнiй владі, а не лише вугiльнiй промисловості • «Убойна» шахта. Аварія на шахті ім. Засядька може стати найбільшою за всю історію незалежної України • Ціна українського вугілля – друге місце в світі за смертністю на шахтах
XS
SM
MD
LG