Доступність посилання

ТОП новини

Фахiвцi ЄС виїхали до Керченської протоки, щоб ознайомитися з наслiдками стихiйного лиха


Про це повiдомив речник МЗС України Андрiй Дещиця. Тим часом нові забруднені нафтопродуктами ділянки виявили на узбережжі Керченської протоки.

Про це повiдомив речник Мiнiстерства закордонних справ України Андрiй Дещиця.

«Експерти європейські відбули зараз (у вівторок) у Крим для проведення технічного аналізу, наскільки небезпечними можуть бути наслідки цих аварій для екологічної безпеки у Чорному та Азовському морях. Крім цього, МЗС має намір звернутись до російської сторони з питанням про відшкодування за спричинену шкоду, але мова зараз іде про відшкодування з боку судновласників», – зазначив речник МЗС.

Тим часом нові забруднені нафтопродуктами ділянки виявили на узбережжі Керченської протоки.

За словами представників Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції, забруднені 7 кілометрів узбережжя Чорного моря від селища Юркіне до мису Тархін, а також кілька ділянок на узбережжі Азовського моря біля пансіонату «Світло маяка», села Опасне і рибколгоспу імені Войкова. Досі забрудненими вважали райони острова Коса Тузла та Аншинцевської коси.

Через сильний шторм в Керченській протоці більш ніж тиждень тому постраждали близько 10 кораблів, частина з яких затонула. Внаслідок цього в море потрапили майже півтори тисячі тонн мазуту і кілька тисяч тонн сірки.

За фактом забруднення моря прокуратура Криму порушила кримінальну справу.
XS
SM
MD
LG