Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Що готові віддати Президентові в обмін на участь у коаліції Партія регіонів і бютівці? Які причини раптової симпатії урядовців Росії до українського молока? Чому портрет Ярослава Мудрого може зникнути з двогривневої купюри?


Ірина Біла Київ, 21 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Блок Тимошенко і Партія регіонів на словах готові віддати Президентові контроль над усіма силовими відомствами. В обмін на коаліцію за своєї участі. Більше про це розповідає «Газета 24» у статті «Найголовніший командувач».

Чи здатний український оборонно-промисловий комплекс створювати озброєння, що відповідає стандартам НАТО? Так, здатен на 40 відсотків, стверджує газета «Голос України». А за сприятливих умов країні знадобиться 5-7 років, щоб створити професійну армію європейського взірця.

У цьому ж числі «Голос України» попереджає, що українське молоко може втекти в Росію, бо там вибори і дешевого молока потрібно буде багато. Натомість в Україні у зв’язку з цим ціна на молочні продукти може підскочити. Про нюанси цієї проблеми в статті «А у нас знову молоко збігло».

«Ярославу Мудрому незаслужено приписана слава будівничого Софіївського собору. Свідчення цього ми знайшли на стінах храму», - заявляє в газеті «Факти» заввідділу науково-історичних досліджень Національного заповідника «Софія Київська» Надія Микитенко. За її словами, не виключено, що у світлі нових даних доведеться замінювати дизайн двогривневої купюри, на якій зображений князь Ярослав. Науковець також стверджує, що сучасники не називали його Мудрим.

Рівень інформованості населення про хід пенсійної реформи, особливо ж про так звану «недержавну пенсію», більш ніж низький, стверджує газета «День». І пропонує своєрідний «лікнеп» у статті «Недержавне «обличчя старості».

Від сьогодні українські пасажири зможуть купувати залізничні квитки без паспорта. Про те, як до цього рішення поставилися «перепродавці» квитків, розповідає газета «Сегодня» у публікації «Сьогодні квитки стали без прізвищ».
XS
SM
MD
LG