Доступність посилання

ТОП новини

ЄС може полегшити візовий режим з Україною в найкращому випадку з 1 січня 2008 року


Так на умовах анонімності прокоментував один із чиновників Єврокомісії сьогоднішнє рішення Києва скасувати візи для громадян Болгарії і Румунії.

Так на умовах анонімності прокоментував один із чиновників Єврокомісії сьогоднішнє рішення Києва скасувати візи для громадян Болгарії і Румунії.

Це, на думку ЄС, було перешкодою для полегшення візового режиму для українських громадян.

За словами представника Єврокомісії, він шкодує лише, що Україна не виступила зі своєю ініціативою на кілька днів раніше – тоді це б уможливило підготувати це питання до розгляду на Раді Євросоюзу вже сьогодні.

Наразі не відомо, коли можуть розглянути полегшення візового режиму для українців, тому що порядок денний роботи Ради ЄС у найближчий час дуже насичений, повідомив представник Єврокомісії.

Чиновник нагадав, що у випадку нерозгляду питання до нового року ціни на візи для громадян України зростуть до 60 євро.

У разі полегшення візового режиму ціна стандартних віз залишиться 35 євро, а певні категорії громадян України отримуватимуть їх безкоштовно.

Раніше сьогодні уряд України ухвалив постанову, якою має бути запроваджено безвізовий режим для громадян Болгарії й Румунії.

Як повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, ця постанова набуде чинності тільки одночасно з набуттям чинності угоди між Україною і Євросоюзом про спрощення візового режиму.

У Євросоюзі натомість заявляють, що ця угода може набути чинності тільки після скасування віз до України для болгар і румунів.
XS
SM
MD
LG