Доступність посилання

ТОП новини

Рада директорів МАГАТЕ обговорює сьогодні доповідь про ядерну програму Ірану


У доповіді зазначено, що Тегеран зробив певні кроки до роз’яснення питань щодо своєї ядерної програми. Разом із тим, мовиться у звіті, Іран усупереч вимогам Ради Безпеки ООН розширює роботи зі збагачення урану.


У доповіді директора Міжнародного агентства з атомної енергії Мохамеда Ель-Барадея зазначено, що Тегеран зробив певні кроки до роз’яснення питань щодо своєї ядерної програми.

Разом із тим, мовиться у звіті, Іран усупереч вимогам Ради Безпеки ООН розширює роботи зі збагачення урану.

Доповідь Ель-Барадея оприлюднили минулого тижня. Сполучені Штати розраховують, що керівництво МАГАТЕ дійде висновку про необхідність нових, твердіших санкцій проти Ірану.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад учора знову виключив «щонайменші поступки» щодо ядерної програми його країни.

Учора ж постійний представник Ірану в ООН Мухаммад Хазаї заявив, що Тегеран не очікує на нові санкції Ради Безпеки ООН через своє небажання припинити збагачення урану.

За його словами, Іран співпрацює з Міжнародною агенцією з атомної енергії при ООН, щоб роз’яснити питання щодо своєї ядерної програми, і має підтримку Китаю і Росії.

Ці держави мають право вето у Раді Безпеки ООН і можуть заблокувати третій пакет санкцій, який прагнуть застосувати США, Франція та Великобританія.

Західні країни вважають, що Іран хоче створити ядерну зброю, офіційний Тегеран наполягає на мирному характері розробок.
XS
SM
MD
LG