Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вважає за головну мету СНД економічну співпрацю, а Ющенко радить міждержавному об’єднанню зосередитися на соціальних питаннях


Сьогодні в столиці Туркменистану Ашгабаті відбувається засідання Ради голів урядів країн – учасниць СНД, присвячена головно економічним питанням.

Сьогодні в столиці Туркменистану Ашгабаті відбувається засідання Ради голів урядів країн – учасниць СНД, присвячена головно економічним питанням.

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович заявив на цій зустрічі, що наріжним каменем розвитку співпраці в рамках СНД має стати економічний блок.

Він висловив сподівання, що найближчим часом завершиться процес створення повноцінної зони вільної торгівлі в рамках СНД.

Янукович також наголосив на важливості налагодити взаємодію учасників СНД у транспортній і енергетичній сферах, у тому числі й «системне об’єднання зусиль експортерів, транспортерів, імпортерів нафти і газу».

Український прем’єр наголосив, що питання транспортних тарифів і розвитку транспортних коридорів важливе для всіх учасників СНД.

На зустрічі Президента Туркменистану Ґурбанґули Бердімухаммедова з учасниками зібрання Віктор Янукович заявив, що в СНД настав «новий етап розвитку»: там стали «відкрито говорити про недоліки», і це, на його думку, означає, що шляхи, як це долати, шукатимуть відкрито.

На окремій зустрічі з Бердімухаммедовим Янукович обговорив реформування обох країн.

Водночас Президент України Віктор Ющенко вважає, що співпраця в рамках СНД має бути зосереджена на соціальних питаннях.

Як заявив він в ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», на його думку, в рамках СНД слід удосконалити відносини в низці соціальних питань, починаючи з пенсійного забезпечення.

Актуальними темами, на думку Ющенка, є також медичне забезпечення, прикордонна співпраця.

Водночас Президент України висловив жаль, що в рамках СНД так і не досягли прогресу в рамках економічної співпраці.
XS
SM
MD
LG