Доступність посилання

ТОП новини

Колишній прем’єр Пакистану повернувся додому, щоб «покласти край диктатурі», сотні його прихильників затримані


Наваз Шаріф прибув у неділю до Лахора на сході Пакистану з вигнання в Саудівській Аравії. Очікують, що він і його партія змагатимуться з прихильниками Президента Первеза Мушаррафа на парламентських виборах на початку наступного року. Цього ж дня, в неділю, інша колишня Прем’єр-міністр Пакистану і опозиційний діяч Беназір Бгутто, яка теж повернулася до країни з вигнання в жовтні, подала документи для реєстрації на вибори.

Наваз Шаріф прибув у неділю до Лахора на сході Пакистану з вигнання в Саудівській Аравії.

Очікують, що він і його партія змагатимуться з прихильниками Президента Первеза Мушаррафа на парламентських виборах на початку наступного року.

Напередодні прибуття Шаріфа, якого усунув від влади 8 років тому військовий переворот під проводом генерала Мушаррафа, поліція арештувала сотні прихильників колишнього прем’єра.

У вересні Шаріф уже намагався повернутися до Пакистану, але тоді його вислали назад.

Цього ж дня, в неділю, інша колишня Прем’єр-міністр Пакистану і опозиційний діяч Беназір Бгутто, яка теж повернулася до країни з вигнання в жовтні, подала документи для реєстрації на вибори.

Парламентські вибори в Пакистані мають відбутися 8 січня наступного року – можливо, за умов нині чинного надзвичайного стану. Первез Мушарраф, який запровадив його на початку листопада, не відповідає на заклики скасувати цей стан.
XS
SM
MD
LG