Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко сьогодні зустрінеться з депутатами від «Народного союзу „Наша Україна“»


Президент наголосив, що готовий особисто поговорити з тими «нашоукраїнцями», які відмовляються підписати коаліційну угоду. Учора засідання Політради «Нашої України», де обговорювалося питання створення коаліції, відбувалося за відсутності кворуму. Лідер «Народного союзу „Наша Україна“» В’ячеслав Кириленко заявив, що має намір домогтися створення демократичної коаліції НУНС і БЮТ до четверга. Наразі угоду з БЮТ не підписали семеро депутатів.


Президент наголосив, що готовий особисто поговорити з тими «нашоукраїнцями», які відмовляються підписати коаліційну угоду.

Учора засідання Політради «Нашої України», де обговорювалося питання створення коаліції, відбувалося за відсутності кворуму.

Голова держави також не прийшов на зібрання, хоча його участь у ньому анонсувалася.

Лідер «Народного союзу „Наша Україна“» В’ячеслав Кириленко заявив після засідання політради НСНУ, яке так і не вдалось офіційно розпочати в вівторок через відсутність кворуму, що має намір домогтися створення демократичної коаліції НУНС і БЮТ до четверга.

Наразі угоду з БЮТ не підписали семеро депутатів. Це Ігор Кріль, Василь Петьовка, Станіслав Довгий, Віктор Тополов, Юрій Єхануров, Микола Оніщук та Іван Плющ.

Ігор Кріль уже заявив, що готовий скласти депутатські повноваження.

Так він відреагував на заклик свого однопартійця Романа Зварича перед початком засідання політради НСНУ. Зварич заявив, що депутати, які не підписали коаліційну угоду із Блоком Юлії Тимошенко, повинні відмовитись від своїх мандатів.

Питання про формування коаліції має розглядатися на засіданні Верховної Ради в четвер.

Коаліцію в парламенті мають створити упродовж місяця з моменту складання присяги, тобто до 23 грудня.

Матеріали до теми:

• Президентський цуцванг • В’ячеслав Кириленко: «Народний союз „Наша Україна“» може зібратися на надзвичайний з’їзд, щоб вирішити питання з «непідписантами» коаліційної угоди • Політрада партії «Народний союз „Наша Україна“» не може почати свою роботу через відсутність кворуму • «Нашоукраїнець» Ігор Кріль заявляє про готовність скласти депутатські повноваження • Підписувати чи не підписувати? Слово політраді • Непідписанти проти Тимошенко? • Коли парламентарі знову прийдуть під купол?
XS
SM
MD
LG