Доступність посилання

ТОП новини

Політрада партії «Народний Союз - Наша Україна» не може почати свою роботу через відсутність кворуму


Про це повідомив один із представників партії Олександр Третьяков. Народний депутат Роман Зварич сказав Радіо Свобода, що на засіданні політради «Народного союзу «Наша Україна» обговорюватимуть «питання щодо сучасної політичної ситуації і також питання, пов’язані з формуванням коаліції». Учора «нашоукраїнець» Роман Зварич звинуватив «непідписантів» у бажанні створити «широку» коаліцію і запропонував їм скласти депутатські мандати. А сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода «регіонал» Ярослав Сухий заявив, що Партія Регіонів не зацікавлена у створенні «широкої» коаліції, оскільки цього їй не доручали виборці.

Про це повідомив один із представників партії Олександр Третьяков.

Раніше планували, що засідання почнеться о 12:00.

Народний депутат Роман Зварич сказав Радіо Свобода, що на засіданні політради «Народного союзу «Наша Україна» обговорюватимуть «питання щодо сучасної політичної ситуації і також питання, пов’язані з формуванням коаліції».

Наразі, за словами Олександра Третьякова, кiлькiсть непідписантів коаліційної угоди не змінилася: їх, як i ранiше, семеро.

Документ з Блоком Юлії Тимошенко не підписали Василь Петьовка, Ігор Кріль, Станіслав Довгий, Віктор Тополов, Юрій Єхануров, Микола Оніщук та Іван Плющ.

Учора «нашоукраїнець» Роман Зварич звинуватив «непідписантів» у бажанні створити «широку» коаліцію і запропонував їм скласти депутатські мандати.

А сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода «регіонал» Ярослав Сухий заявив, що Партія Регіонів не зацікавлена у створенні «широкої» коаліції, оскільки цього їй не доручали виборці.

«Я народний депутат України вже четвертого скликання. Представляв і представляю Запорізькій індустріальний регіон. На цих перевиборах я мав близько ста зустрічей у різних районах області, і я ні на одній із зустрічей не чув такого наказу. І я сумніваюсь, що б хтось з народних депутатів від Донецького, Харківського, Луганського регіонів отримав такий наказ – про якусь «широку» коаліцію» – заявив народний депутат Ярослав Сухий.

Раніше за створення «широкої» коаліції у складі Партії регіонів та «помаранчевих» сил висловлювався лідер «регіоналів» Віктор Янукович.

Питання про формування коаліції має розглядатися на засіданні Верховної Ради у найближчий четвер.

Напередодні народноий депутат фракції НУНС Юрій Єхануров закликав «Нашу Україну-Народну самооборону» і БЮТ доопрацювати та публічно підписати коаліційну угоду.

У листі до колег-депутатів з цих блоків Єхануров заявляє, що направив до переговорної групи з підготовки тексту угоди свої пропозиції ще наприкінці минулого місяця, і переважну більшість із них не врахували.

Тим часом голова Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що деякі політики навмисно блокують створення єдиної демократичної партії на основі блоку «Наша Україна-Народна самооборона».

За словами Балоги, блокуванням є оголошене призупинення участі Християнсько-демократичного союзу та партії «Вперед, Україно» в об’єднавчому процесі, а також заяви окремих політиків, які, за словами Балоги, свідчать про неафішоване, але очевидне прагнення уникнути трансформації НУ-НС у нову партію.

Влітку 9 партій створили блок «Наша Україна-Народна самооборона» і планували з часом об’єднатися в єдину партію.

Матеріали до теми:

• Непідписанти проти Тимошенко? • Коли парламентарі знову прийдуть під купол?
XS
SM
MD
LG