Доступність посилання

ТОП новини

Закарпатцям покажуть, що таке НАТО


Надія Петрів 29 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні у приміщенні Закарпатської обладміністрації відкривається перша в Україні фотовиставка «Україна─НАТО: грані співпраці». Підготувала її фотослужба Українського національного інформаційного агентства «УКРІНФОРМ». Кажуть, мають намір ознайомити закарпатців, а згодом, якщо вийде, й ширше коло українських областей, з особливостями співпраці України та цього Північно-Атлантичного блоку.

Ще тільки вчора після обіду до приміщення Закарпатської облдержадміністрації почали заносити перші експонати нинішньої фотовиставки, як навколо помаленьку стали скупчуватися зацікавлені люди, серед них місцеві журналісти й фотографи. Великі фотографії в золотавих рамках із надписами українською та англійською доволі показово розказують, що таке НАТО, й до них уважно приглядаються закарпатці. 29-річний місцевий фотограф Сергій вже ділиться першими враженнями: «Цікава виставка. Я, як фотограф, можу це оцінити. Я побачив багато архівних фото про співпрацю України й НАТО. Виявляється, ми доволі давно дружимо. Принаймні, судячи з виставки. Може, варто й тісніше співпрацювати з цим блоком, і не лише у військовому плані, а у й рамках інших програм. Дуже приємно й цікаво».

Сергій зізнається, що із задоволенням поїздив би в рамках НАТОвських програм і зробив фотосесії. Допомогти в цьому плані обіцяє головний редактор «Укрінформу» Віталій Бабенко, який пропонує плідну співпрацю. Поміж тим він сам допомагає розвантажувати експонати фотовиставки і розповідає про її особливості: «Вона по суті являє собою зріз стосунків між Україною та НАТО з часів незалежності. Ми трішечки показуємо тут й історію НАТО, про зародження самого цього союзу є кілька фотографій. А далі – виключно стосунки Україна-НАТО».

На суд закарпатців укрінформівці привезли 64 експонати. Кажуть, фотовиставка розподілена тематично на кілька підрозділів. В одному представлені мирні програми НАТО, в іншому — антитерористична діяльність, ще одна зацікавить тих людей, які взагалі не уявляють, що собою представляє цей блок.

«Цікавий розділ, скажімо, як організація НАТО, створюючи певні програми, показує свою сутність не такою, як звикли подавати нам ще з часів Радянського Союзу, що це агресивна організація» – каже головний редактор «Укрінформу» Віталій Бабенко.

За словами Віталія Бабенка, аналогічні виставки експонують більше в своїх виставкових залах у Києві. Їздити за кордон і навіть по Україні накладно матеріально. Але, зізнається головний редактор, варто б поїхати з подібними фотовиставками на Схід України, де люди мають менше інформації про НАТО, Євросоюз тощо. Після ужгородської виставки запланована така ж у Луганську, якщо не зірвуться домовленості.
XS
SM
MD
LG