Доступність посилання

ТОП новини

Українці з обмеженими фізичними можливостями й досі не мають нормальних умов для життя


Про необхідність змін державної політики щодо людей з особливими потребами йшлося у понеділок на Всеукраїнській нараді «Безбар’єрна Україна» за участю Президента.

Про необхідність змін державної політики щодо людей з особливими потребами йшлося у понеділок на Всеукраїнській нараді «Безбар’єрна Україна» за участю Президента.

Сергій з Вінниці має дружину і 20-річну доньку. Пересувається він на візку. Йому вдалося здобути вищу освіту. Однак на роботу за спеціальністю його сьогодні ніхто брати не хоче: «В мене технічна і вища освіта. Я працював і в проектному інституті і в будівельній організації. В цій організації не хочуть брати. Кажуть, ми можемо взяти, хай у нас лежить. А будемо тобі кожен місяць давати по 400 гривень. Працівники їм не потрібні такі як я».

Президент України Віктор Ющенко зазначає, що більшою мірою винна у цьому влада: «Я переконаний, що про цю тему ми повинні говорити відкрито. Діяти абсолютно віддано і рішуче. Я сподіваюся, що у нас сьогодні буде принципова розмова з висновками, які на собі відчує людина, яка поки-що, нажаль, відчуває в українському суспільстві просторові чи функціональні обмеження».

Однак міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв, говорить, що сьогоднішня виставка, присутність Президента – це уже увага до усіх проблем людей з інвалідністю: «Інвалід – це не тільки людина, яка є людиною з особливими потреба. Це і людина з особливими можливостями. І нам сьогодні потрібно зробити все можливе щоб ми створили суспільство рівних можливостей».

На сьогодні уже існує 209 закладів для інвалідів. Кількісно ми працюємо, зазначає Михайло Папієв, тепер потрібно попрацювати якісно.
XS
SM
MD
LG