Доступність посилання

ТОП новини

Порушення під час виборів у Росії перевищують усі допустимі норми, такий висновок зробили комуністи, партія «Яблуко» і Союз Правих Сил майже відразу по закінченню голосування


СПС збирається видати про це книжку, а комуністи, які нарахували понад 10 тисяч порушень по країні, підуть до суду.

СПС збирається видати про це книжку, а комуністи, які нарахували понад 10 тисяч порушень по країні, підуть до суду.

Лідер Компартії Росії Геннадій Зюганов заявив: «Ми підіб’ємо підсумки у найближчі 2-3 дні і визначимося, що далі робити. Але ми незгодні з такими виборами. Вони країні не потрібні. Це не вибори, це насильство».

За даними ЦВК Росії, комуністи набрали майже 12 відсотків голосів.

Натомість Григорій Явлінський, чия партія «Яблуко», за попередніми даними, набрала майже 2% голосів, свою місію в цих виборах вважає виконаною: «Ми знали, що вибори несправедливі. Ми знали, що ці вибори будуть повні фальсифікаціями. І все це підтвердилося. Тим не менш, можливість заявити про небезпеку, що насувається, і про інше, альтернативне рішення для нас була більш важливою, ніж формальні підрахунки, які сьогодні фальсифікуються».

Наразі російська ЦВК обробила 98 відсотків бюлетенів. За попередніми результатами, 7-відсотковий прохідний бар’єр подолали 4 партії. Офіційні результати мають оголосити до кінця тижня.

XS
SM
MD
LG