Доступність посилання

ТОП новини

Вибух у житловому будинку в Дніпропетровську розслідуватиме Генпрокуратура


Справу сюди передала прокуратура Дніпропетровської області.

Справу сюди передала прокуратура Дніпропетровської області.

Як повідомив сьогодні начальник слідчого відділу Прокуратури Дніпропетровської області Петро Овчар, наразі прокуратура Дніпропетровської області закінчила розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом вибуху газу в житловому будинку.

Тепер Генпрокуратура має спрямувати справу до Верховного Cуду України, який і вирішать, в якому суді вона має розглядатися по суті.

За прогнозом Петра Овчара, найменший термін розгляду справи у суді — півроку, адже у ході слідства потерпілими визнали 332 особи, розгляд їхніх свідчень та претензій забере чимало часу.

Наразі троє обвинувачуваних у справі заарештовані та перебувають у слідчому ізоляторі. Це генеральний директор компанії «Дніпрогаз» Ігор Іванков, перший заступник генерального директора Максим Сорокін та головний інженер компанії «Дніпрогаз» Сергій Бачурін. Їх обвинувачують у службовому недбальстві, що спричинило тяжкі наслідки.

Якщо їх визнають винними, то посадовцям загрожує позбавлення волі терміном від двох до п''яти років.

Два місяці тому в 10-поверховому будинку Дніпропетровська стався вибух побутового газу, внаслiдок якого загинули 23 людини. Повністю зруйнований один із під’їздів багатоповерхівки.
XS
SM
MD
LG