Доступність посилання

ТОП новини

Футбольний Кубок, баскетбол, бокс: огляд спортивних подій


Геннадій Мороз Київ, 19 грудня 2007 (RadioSvoboda.ua) – Заключним акордом футбольного сезону в Україні стало визначення півфінальних пар у розіграші національного Кубка. Очікуваної багатьма сенсації так і не сталося. Так званий «сліпий» жереб вкотре розвів головних фаворитів турніру «Динамо» й «Шахтар» по «різних кутах».

Звичні для світового футболу кубкові сенсації не для України. Тут поважають стабільність і київське «Динамо» разом із донецьким «Шахтарем» у фіналі.

Принаймні, незважаючи на гучні заяви керівництва Професійної ліги, в нинішньому розіграші ґранди зможуть зустрітися тільки у вирішальному матчі за почесний трофей. У вівторок так званий «сліпий» жереб, ніби на замовлення, визначив суперником «Динамо» донецький «Металург». Відтак, «Шахтареві» дістався одеський «Чорноморець».

Перші матчі відбудуться 19 березня наступного року. Повторні зустрічі майже за місяць по тому у квітні.

Нагадаю, що вперше за історію вирішальний матч проходитиме за межами Києва. У травні кубковий фінал прийматиме Харків.

Перемога в баскетболі

Додатковий час та максимум зусиль знадобилися маріупольському «Азовмашеві», щоб у напруженому поєдинку здобути свою четверту перемогу в розіграші європейського кубка УЛЄБ. У ключовому матчі нинішньої стадії турніру чемпіони України у гостях таки вирвали перемогу в незаперечного лідера групи «D» підмосковних «Хімок».

Основний час зустрічі переможця так і не виявив. А ось у додатковій п’ятихвилинці більше прагнення до перемоги виявилося в гостей. Підсумкова перевага «Азовмаша» вимірювалася лише двома очками: 102 на 100.

Після вкрай необхідної перемоги підопічні тренера Сергія Заваліна перемістилися на третю сходинку групи. І в наступному турі 8 січня вдома прийматимуть головного опонента в боротьбі за путівку в другий груповий раунд – французький «Нансі».

Додам, що вже сьогодні свій черговий матч в Кубкові УЛЄБ проведе БК «Київ». У рамках сьомого туру популярного євротурніру столичні баскетболісти гратимуть у Латвії. Суперником киян у не менш важливому з огляду на турнірне значення матчі буде місцевий клуб АСК «Рига».

Наостанок коротко про бокс

Володимир Кличко розпочав підготовку до об’єднавчого поєдинку проти Султана Ібраґімова. Нагадаю, що матч молодшого з братів проти росіянина має відбутися 23 лютого в Нью-Йорку.

Відтак, український чемпіон світу за версією IBF тренуватиметься в Каліфорнії. Спершу в Санта-Моніці, а згодом у Лос-Анджелесі. А ось завершальна частина підготовки, яка включатиме й спарингові поєдинки, пройде вже в Палм-Біч.
XS
SM
MD
LG