Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко запевняє, що її уряд рішуче налаштований вести боротьбу з корупцією і припиняти тіньові схеми


У четвер в телезверненні до народу в ефірі телекомпанії «Інтер» Прем’єр-міністр повідомила, що її уряд приступив до реалізації антикорупційної програми. На її доручення в усіх міністерствах і відомствах буде проведено експертизу й ревізію рішень попереднього Кабміну. «Ми повинні чітко знати, що вони встигли накоїти. Ми перевіримо, як була витрачена кожна копійка, кожен тендер, кожну ліцензію. За всі темні незаконні справи доведеться відповідати», – сказала Тимошенко. Вона також зазначила, що тверді вимоги до бюджетної дисципліни будуть поставлені також і перед новими чиновниками, яких призначить уряд.


У четвер в телезверненні до народу в ефірі телекомпанії «Інтер» Прем’єр-міністр повідомила, що її уряд приступив до реалізації антикорупційної програми.

На її доручення в усіх міністерствах і відомствах буде проведено експертизу й ревізію рішень попереднього Кабміну.

«Ми повинні чітко знати, що вони встигли накоїти. Ми перевіримо, як була витрачена кожна копійка, кожен тендер, кожну ліцензію. За всі темні незаконні справи доведеться відповідати», – сказала Тимошенко.

Вона також зазначила, що тверді вимоги до бюджетної дисципліни будуть поставлені також і перед новими чиновниками, яких призначить уряд.

«Знайте, коли я говорю: ми зробимо, ми виконаємо, ми наведемо порядок – я маю на увазі повну єдність Президента України, уряду й демократичної коаліції у Верховній Раді. Єдність, яку я нікому не дозволю зруйнувати», – наголосила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр також заявила, що новий Кабмін і її політична сила мають намір виконати всі передвиборні обіцянки, у тому числі обіцянку повернути втрачені вклади вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР протягом 2 років.

18 грудня Верховна Рада призначила голову фракції БЮТ Юлію Тимошенко прем’єр-міністром і затвердила склад уряду.

У період лютого по вересень 2005 року Тимошенко вже обіймала посаду прем''єра. Звільненню Тимошенко передував конфлікт Секретаріату Президента з її Кабінетом Міністрів.

Матеріали до теми:

• «Спадок» від Януковича і перші дії уряду Тимошенко (Прямий ефір) • Тимошенко – Прем’єр-міністр, Янукович – в опозиції. Що це дає Україні? (Прямий ефір) • Урядовий старт, парламентська перерва • Новий Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко почав виконувати свої обов’язки, Верховна Рада затвердила його склад, відправивши в відставку Віктора Януковича і його уряд, Партія регіонів переходить в опозицію • Довга дорога до влади Юлії Тимошенко • Чого хочуть партії? • Хто заважає Тимошенко стати прем’єром?
XS
SM
MD
LG